LAV RENTE: For å klare å selge biler, frister Ford med renter langt under vanlig rentenivå.

Knallhard kamp om bilkundene:

– Her sparer du 70.000 kr

Ford tilbyr 0,25 prosent fastrente på billån i tre år. Det er et så godt tilbud at forbrukerøkonomene hever øyebrynene, selv om Motor fant en liten hake.

Publisert
RENTETILBUD: 0,25 prosent rente i tre år.

Mange har fått med seg at Tesla kutter prisene og tilbyr lav lånerente. Men Teslas rente er ingenting mot den renten Ford nå tilbyr ved kjøp av Ford Mustang Mach-E:

0,25 prosent nominell fastrente i tre år.

Effektiv rente er på i overkant av én prosent.

– Det er uten tvil et meget godt tilbud. Jeg kan ikke se at det er noen andre tilbud på bilfinansiering som matcher denne renten, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i Luksusfellen.

Forbrukerøkonomen har sammenlignet rentetilbudet med ordinær billånsrente, som nå er på rundt seks prosent.

– Du får en besparelse over tre år på 60–70.000 kroner, sier Gundersen.

– Meget gunstig

Ford tilbyr ikke superrenten for å være snille, men for å klare å selge biler.

– Det er knallhard konkurranse nå. Tesla har satt ned prisene, og konkurrentene er nødt til å følge opp med gode tilbud, sier Gundersen.

Økonomisk rådgiver Lene Drange, som også er programleder i Viaplay-programmet «Luksusfellen», er enig i at rentetilbudet fra Ford er veldig godt.

– Det er en meget gunstig finansiering, som viser at det er kjøpers marked nå. Bilforhandlerne har mange biler, sier Drange til Motor.

Rentetabell

Rentetilbudet på 0,25 prosent gjelder for opptil 90 prosent lånefinansiering. Må du låne hele kjøpesummen, får du nominell rente til 1,99 prosent, like lavt som Teslas rentetilbud.

Det er likevel langt mindre enn renten på ordinært billån. De ordinære billånsrentene til markedslederen Santander Consumer Bank er mye høyere. Det samme er renten på billån gjennom Nordea for NAF-medlemmer.

«Flytende»

Da Motor sjekket Fords rentetilbud nærmere, oppdaget vi at det med liten skrift, under bestilling av ny bil, står at renten er flytende, altså ikke fast, og at renten vil følge renteutviklingen. Det betyr i så fall snarlige renteforhøyelser.

Motor har tidligere skrevet om at Fords påståtte fastrente ikke har vært fast, men flytende. Denne gangen er det imidlertid fastrente, lover Ford.

– Forutsigbart

– Det er dessverre blitt en feil, som du med rette påpeker. Feilen ble meldt inn for korrigering i forrige uke, og det tar noen dager å rette det, skriver Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Norge.

– Er rentetilbudet deres et illustrerende eksempel på at kundene nå må fristes mye for å kjøpe ny bil?

– Ulike aktører kjører til enhver tid ulike aktiviteter for å sikre konkurransedyktige tilbud i markedet. Rentene har som kjent økt betydelig det siste året, og det er fortsatt stor usikkerhet rundt utviklingen i tiden fremover. En lav fastrente i tre år bidrar til attraktive og forutsigbare månedspriser, sier Sønsteby.