FORELDRE SLITER MEST: Mange bilførere med barn opplever at skjermene er distraherende.

Undersøkelse:

Flere foreldre blir distrahert av skjerm i bil

54 prosent av de spurte som har barn, har opplevd at skjermer i bilen tar oppmerksomheten vekk fra veien. For befolkningen som helhet er andelen mye lavere.

Publisert Sist oppdatert

Tallene ser slik ut:

  • Av de som har barn, er det 54 prosent som har opplevd at skjermen har tatt oppmerksomheten bort fra veien. Gjennomsnittet for alle bilister er 43.
  • For 40 prosent av de som har barn, førte det til farlige situasjoner. Snittet er her 31 prosent.
  • Av de foreldre som har opplevd farlige situasjoner, kom 60 prosent ut for en ulykke. Gjennomsnittet for alle bilister er 46 prosent.

Det viser en undersøkelse fra Ipsos for Gjensidige.

– Et lite øyeblikks uoppmerksomhet kan være katastrofalt, ikke minst hvis barn plutselig springer ut i veien, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Han ber bilistene droppe bruk av skjermer under kjøring, særlig omkring skolestart. Det gjelder både mobil og berøringsskjerm i bilen, og Rysstad advarer om at selskapet alltid vil vurdere om det er grov uaktsomhet i bildet ved ulykke.

– Vi synes at både bilprodusenter og myndigheter er på etterskudd når det gjelder trafikksikkerhet og berøringsskjermer. Teknologien har kommet svært langt, det er veldig bra, men løsningene for å ivareta tryggheten i trafikken har kommet svært kort! Og myndighetene har ikke innført regler som kan være et bidrag, sier Rysstad.

Les også:

(©NTB)