PARKERINGSBOT: På en parkeringsplass i Ullveien på Oslo vest fikk prosjektlederen kontrollsanksjonen.

Parkering:

Fikk P-bot på egen tomt samme dag som kontrollen ble bestilt

Bilføreren reagerte da han fikk bot på egen tomt. – Men det er ikke relevant hvem som eier eiendommen, mener Parkeringsklagenemnda.

Publisert Sist oppdatert

På et større boligprosjekt i Ullveien på beste Oslo vest var det problemer med at uvedkommende brukte parkeringsplassene.

Derfor ble det avtalt med et parkeringsselskap at de skulle kontrollere området, og bøtelegge de som ikke hadde parkeringsbevis.

Parkeringsselskapet ble engasjert 14. juni i år, og samme dag fikk prosjektlederen på boligprosjektet bot, fordi det ikke var synlig parkeringsbevis i bilen hans. Ifølge prosjektlederen hadde beviset sklidd ned fra frontruten.

– Urimelig

Han klaget på kontrollsanksjonen på 660 kroner. Mannen viste til at det er firmaet hvor han er byggeleder, som administrerer parkeringsplassen, og at det er deres eiendom inntil overleveringen av byggene.

– Derfor er det urimelig å få bot på egen tomt, attpåtil når man selv har bestilt bøteleggingen, skriver byggelederen i klagen.

Men verken parkeringsselskapet eller Parkeringsklagenemnda mener at byggelederen skal få slippe boten.

– Selv om man i utgangspunktet har tillatelse til å benytte en parkeringsplass, er det ikke urimelig å opprettholde en kontrollsanksjon dersom parkeringsbestemmelsen er brutt, skriver nemnda i sitt vedtak. De viser til at tillatelsen ikke var synlig i frontruta.

– Ingen betydning

Nemnda skriver i sitt enstemmige vedtak også til at man må forholde seg til parkeringsvilkårene, uavhengig av hvilken rolle man har, og selv om man eier tomten.

– Nemnda finner det derfor ikke av betydning at det var firmaet der klageren var byggeleder som engasjerte parkeringsvirksomheten til å håndheve på området. Nemnda bemerker at det heller ikke er relevant hvem som eier eiendommen, heter det i vedtaket.