BESLAG: Slik så deler av skiltutstyret som politiet beslagla ut.

Kjøpte flippe-skilt i Thailand:

Dømt for å ha lurt bom­selskaper med dette skiltet

En Harstad-mann i 50-årene sørget gjennom tre år for at registreringsnummeret på bilen ikke ble vist når han passerte bomstasjonene.

Publisert Sist oppdatert

Dermed satte han bompengeselskapene sjakk matt. De hadde ingen å sende faktura til.

Men til slutt ble mannen tatt. Politiet ble tipset om mannens kreative, men også ulovlige aktivitet.

BOMMER: Mannen kjørte gjennom bomstasjoner i Harstad. Dette bildet er av bomstasjonen ved Harstadåstunnelen.

Da han kom kjørende inn mot en av bomstasjonene i Harstad en aprildag i fjor, sto lovens lange arm og ventet. Politiet beslagla skiltet.

«James Bond»

Mannen ble tiltalt, og i rettssaken nylig hevdet han at han ikke gjorde det for å spare bompenger – mest for å imponere kompiser. Dessuten fikk han et adrenalinkikk av å lure bompengeselskapene Fremtind og Bompengeselskapet Nord, forklarte han.

Flippe-skiltet er omtrent samme type løsning som James Bond har brukt. Registreringsskiltet roteres til bare å vise en blank skiltplate ved å trykke på en fjernkontroll i kupeen.

– Utspekulert

Harstadværingen hadde kjøpt sitt flippeskilt i Thailand og selv montert det på bilen, ifølge dommen. Det skal også være lett å finne slikt utstyr på nettet. Løsningen koster et par tusen kroner.

For mannen ble påfunnet en dyr opplevelse. Nå er han i Midtre Hålogaland tingrett dømt til å betale en bot på 20.000 kroner, samt sakskostnader på 2500 kroner.

Dessuten har han fått 30 dagers betinget fengsel. Det innebærer at han slipper å sone, dersom han ikke begår flere straffbare handlinger de nærmeste to årene.

Tingretten påpeker at mannens påfunn var vanskelig å oppdage, og at det var utspekulert.