GARANTERER: – Fri vask er fri vask, sier Jens Haugland
GARANTERER: – Fri vask er fri vask, sier Jens Haugland

Bilvask-abonnement:

– Noen er «Ola Nordmann» i vaskehallen

Mens Circle K fra mandag strammer kraftig inn på sitt vaskeabonnement, lover konkurrentene at kundene fortsatt skal få vaske så mye de vil.

Publisert Sist oppdatert

Tusenvis av bileiere har kjøpt vaskeabonnement, slik at de kan vaske bilen sin så ofte de vil. Det har ført til stor pågang, og lange køer foran vaskehallene.

Derfor tar nå Circle K grep. Fra mandag 15. mai får du kun vaske bilen inntil åtte ganger i måneden ved Circle Ks vaskeanlegg.

– Bakgrunnen er en voldsom vekst i antall abonnenter. Det har skapt til dels store kapasitetsutfordringer på mange stasjoner. Køene foran vaskehallene ble meget lange, forteller kategorisjef Anders Hagen i Circle K Norge.

– Har det vært misbruk av ordningen?

– Våre vaskeabonnementer og priser er beregnet for privatbiler, slik det står i brukervilkårene. Vi har dessverre sett at noen firmaer har kjøpt abonnement. De har en helt annen vaskefrekvens enn privatbilister. Dette har vært en utfordring spesielt rundt de store byene, hvor vi allerede har mange kunder.

«Ola Nordmenner»

Flere av konkurrentene til Circle K gjør ikke endringer.

– Vi ser at det er noen «Ola Nordmenner» som synes det er gøy å vaske bilen 15 ganger i måneden. Men det er få som vasker ukontrollert mye, sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norge.

– Så dere strammer ikke inn slik Circle K gjør?

–Vi ser overhodet ikke for oss at vi skal gjøre det. Det ligger i ryggraden at fri vask er fri vask, uten begrensninger.

Heller ikke kjeden «Wash world» strammer inn.

– Våre medlemmer kan fortsatt vaske så mye de ønsker. Men det er dessverre noen få som benytter vaskehallen langt utover det tiltenkte. Inntil videre er det heldigvis kun et fåtall, og vi håper vi kan håndtere dette med vennlige henstillinger, sier Martin Olesen, daglig leder ved «Wash world».

Samme pris

NYTT ANLEGG: Uno-X-vaskehall på Steinkjer.
NYTT ANLEGG: Uno-X-vaskehall på Steinkjer.

Jens Haugland hos Uno-X forteller at vaskeabonnementene er så populære at køene kan bli lange.

– Ja, det er masse køer. Det er attraktivt med vaskeabonnement. Derfor bygger vi vaskehaller så fort vi bare kan. For noen dager siden åpnet vi på Steinkjer, og vi sikter mot 100 vaskehaller så raskt det lar seg gjøre.

Tidligere i vår sjekket Motor prisene på vaskeabonnement. Prisene hos Circle K forblir de samme, selv etter at antall vask kuttes til maks åtte i måneden.

– For privatbilister er fortsatt åtte vask i måneden en meget god avtale med dagens priser, sier Anders Hagen hos Circle K.