MERCEDES-BENZ GLE: Det er en bil av denne typen som Bertel O. Steen skal ha endret programvaren på.

NAF krever opprydning:

– Bertel O. Steen tuklet med programvaren

NAF mener Bertel O. Steen har tuklet med programvaren på en dyr Mercedes. Bertel O. Steen og Mercedes-Benz er tause.

Publisert

Motor skrev forrige uke om det oppsiktsvekkende vedtaket i Forbrukerklageutvalget, hvor en bileier på Sørlandet fikk medhold i påstanden om at Bertel O. Steen har endret på programvaren på hans luksus-SUV.

Bilverkstedet Klepp Bilteknikk målte en effekt på 207 kilowatt på bilen, en Mercedes-Benz GLE. Bilen er kun godkjent med en effekt på 180 kW.

Også dreiemomentet på bilen er høyere enn det skulle vært, i henhold til de opplyste og godkjente spesifikasjonene.

TEKNISK KONSULENT: Audun Bergerud.

Krever opprydning

NAF krever nå at Bertel O. Steen rydder opp.

– Bertel O. Steen har tuklet med programvaren på bilen. Ikke for bevisst å øke antallet hestekrefter, men de har vært inne på programvaren til bilen og gjort et eller annet, også har det trolig oppstått en feil, sier Audun Bergerud, teknisk konsulent i NAF.

Bertel O. Steen er en av landets største bilforhandlerkjeder, og er merkeforhandler for en rekke bilmerker.

Bergerud er klar i kravene til Bertel O. Steen:

– De må sette inn riktig programvare i bilen, slik at den virker som den skal. Det fremstår som at Bertel O. Steens oppfølging har vært mangelfull, sier Bergerud.

Fornøyd

Luksus-Mercedesen var inne på merkeverksted fem ganger da den var ny. Etter det fikk eieren utført en NAF-test av bilen. NAF konkluderte da med at bilen har alvorlige feil, og at cruisekontrollen og dens hjelpesystemer ikke bør brukes i trafikken.

Bileierens advokat, Marius André Stokke, sier bileieren er fornøyd med vedtaket i Forbrukerklageutvalget, hvor kjøpet ble hevet. 

Vedtaket innebærer at kunden får tilbake pengene sine.

Tause

Bertel O. Steen og Mercedes-importøren er nesten helt tause om vedtaket.

Kommunikasjonsdirektør Audun Hermansen for Mercedes-Benz ved importørkontoret til Bertel O. Steen, sier ordrett det samme som daglig leder Leif Erik Vik ved Bertel O. Steens forhandler i Kristiansand tidligere har sagt til Motor:

– Vi mener Forbrukerklageutvalget har fattet et feilaktig vedtak i denne saken. Vi har derfor tatt ut stevning for tingretten, for å få overprøvd vedtaket.

De begge avslutter likelydende eposter slik:

– Vi ber om forståelse for at vi ikke ønsker å kommentere ytterligere før saken er grundig behandlet i tingretten.