NYKOMMER: Atto 3 er en av to nye elbiler fra BYD.

BYD utvider i Norge:

To helt nye modeller leveringsklare før jul

En liten kompakt-SUV og en luksuriøs sedan skal komplettere den eksisterende sjuseteren i BYD-utvalget.

Publisert

BYD – som er forkortelsen for Build Your Dreams – lanserer nå to nye elbiler i Norge.

  • BYD Atto 3 er en kompakt SUV på 4.45 meter, altså ganske midt mellom VW ID.3 og ID.4 – som bilen designmessig virker svært inspirert av. Den har samme effekt som de to bakhjulsdrevne ID-modellene, 204 – men har forhjulstrekk. Oppgitt rekkevidde er 420 km. Bagasjerom: 440 liter.
  • BYD Han er en sedan på 4.96 meter, en centimeter kortere enn Tesla Model S. Den har et batteri på 85,4 kWt, 516 hester, og gjør 0–100 på 3,9 sekunder. Rekkevidden er oppgitt til 521 km.
INSPIRASJON: Her ser man at BYD har vært inspirert at et par produkter fra VW-konsernet, som lyktebåndet til Cupra Born og c-stolpen til VW ID.3.
LUKSUS: BYD Han er en elektrisk sedan på størrelse med Model S, med mye luksusutstyr og solide spesifikasjoner.
FESTLIG: Om eksteriøret på Atto 3 er litt kjedelig, så er interiøret desto mer spennende. Legg merke til oppbevaringsrommet i døren, de gitarliknende stroppene skal faktisk gi fra seg lyd ...

For Europa

Atto 3 er den første elektriske personbilen bygget på BYDs nye plattform, kalt e-Platform 3.0. Bildene viser et ganske tradisjonelt eksteriør, i kontrast til et interiør med flere artige detaljer. BYD opplyser at de har hatt europeiske kunder i tankene under designprosessen.

Prisene offentliggjøres i september.