HEMMELIG: Utseendet og de tekniske spesifikasjonene blir først kjent på et senere tidspunkt.

Utviklet sammen med Toyota:

Subarus elektriske SUV skal hete Solterra

Med elbilen som lanseres i midten av 2022 vil Subaru videreføre verdiene merket er bygget på, men med batteri i stedet for bensin og diesel.

Publisert Sist oppdatert

Et første drypp fra Subaru er kommet om den kommende elektriske SUV-en fra merket:

I fjor viste den japanske produsenten en konseptbil ved navn Evoltis og det var tydelig at den var forløperen til en kommende mellomstor SUV med elektrisk drift. Nå annonseres produksjonsbilen.

Det mest håndfaste foreløpig er navnet på bilen: Solterra, et navn som refererer både til solen og til jorden.

Utviklet i partnerskap

Den er basert på plattformen e-Subaru Global Platform som er spesielt utviklet for modeller med elektrisk drivlinje i samarbeid med Toyota.

Her er det første teaser-bildet av bilen, som i det minste avslører konturene og lyktenes form:

FRA EVOLTIS TIL SOLTERRA: Fortsatt vet vi ikke mye om den kommende el-SUV-en fra Subaru - her som konseptbil - men den kommer til neste år.

Den blir dermed en nær slektning av Toyotas nye avslørte BZ4X. Det betyr også at den er utviklet spesielt med en norsk kunde i tankene.

Ifølge Subaru viderefører og videreutvikler den arvestoffet fra modeller som Forester, Outback og XV. Og selskapet understreker at fokus fremdeles ligger på sikkerhet og kraft, plass og komfort, og selvsagt fremkommelighet – elektrisk eller ikke.

Natur-fokusert

«Den vil komme fram i en norsk natur med barske kjøreforhold landet rundt, året rundt. Og den er ikke minst laget for aktive folk som er glade i å bruke alt naturen har å by på», heter det i kommunikasjonen fra den japanske produsenten.

Den fortsatt relativt mystiske Subaru Solterra kommer for salg i midten av 2022 her hos oss og i Europa for øvrig, samt i Japan, USA, Canada og Kina.