DEN NESTE: Hyundai slipper detaljene om nye Inster 27. juni..

Hyundais nye Inster:

Koreansk smågodt skal rekke i 355 km

Små, elektriske biler triller som erter fra en sekk blant verdens bilprodusenter. Her er Hyundais bidrag, Inster – med inntil 355 km rekkevidde.

Publisert Sist oppdatert

FRANKFURT (Motor): Detaljene om bilen kommer først når den får sin verdenslansering på utstillingen i Busan 27. juni.

Men navnet inngår altså ikke i Ioniq-serien. I det sørkoreanske hjemmemarkedet har Hyundai hatt suksess med småbilen Casper, som Inster for alle praktiske formål blir en videreutviklet, elektrisk versjon av.

Ioniq-navnet er forbeholdt biler som utelukkende har elektrisk drivlinje. Denne aktuelle bilen kommer med forbrenningsmotor i enkelte markeder.

Men altså ikke i Norge.

Pris ikke klar

Her blir den første koreanske innslag i et segment som begynner å kvikne til for alvor, småbiler med startpris fra rundt 25.000 dollar og rekkevidde på pluss/minus 300 km.

Pris for Inster er ennå ikke klar.

Bildene av bilen avslører ikke all verden, utover de runde LED-lyktene som Hyundai kaller en signatur. Og pikslene som har blitt en gjenganger på merkets elektriske modeller.

«Innovativ»

Navnet Inster?

Vel, Hyundai sier det er avledet av «intim» og «innovativ». Det første er nødvendigvis riktig for en småbil. Hvorvidt bilen leverer på det siste, gjenstår å se, men Hyundais omtale gir grunn til å håpe:

Inster «omdefinerer hva kjøpere kan forvente av et kjøretøy i denne klassen», heter det.