NOE SLIKT …? Konseptutgaven av Volkswagens neste småbil ble vist på utstillingen i München i fjor.

Skal produseres i Spania:

Bekrefter nye elektriske trillinger

Småtassene VW e-Up!, Skoda Citigo-e og Seat Mii Electric forsvant fra markedet i det stille. Nå bekrefter Volkswagen-konsernet at det kommer nye elektriske trillinger i 2025.

Publisert

Men det blir bare delvis med de samme merkene:

For hos spanske Seat overtar Cupra som produsent av helelektriske bilene, og det er nettopp i Spania at Volkswagen-konsernet skal sette opp fabrikken hvor trillingene skal produseres. Nylig ble det gitt klarsignal for å investere drøyt 100 milliarder kroner i en ny batterifabrikk i Sagunto.

Utviklingen er godt i gjenge, bekreftet konserndirektør Herbert Diess forleden.

Detaljene om bilene er ikke klare, men de skal være omlag fire meter lange – og med en prislapp på mellom 20.000 og 25.000 euro (mellom 205.000 og 255.000 kroner, etter dagens kurs).

– Utfordringen med at større biler er mer profitable enn små biler, er der fortsatt, men vi mener tiden er moden for å komme med små biler i 2025, sa Diess på en konferanse mandag.

Bilene kommer på en mindre versjon av MEB-plattformen som Volkswagen-konsernet bruker som grunnarkitektur i de fleste av sine elektriske biler.

Skoda-varianten har prosjektnavn Elroq, mens VW har vist ID.Life – som trolig blir hetende ID.2. Hos Cupra forberedes Urban Rebel, med stor sannsynlighet den visuelt spenstigste av de tre.