PRISFORSKJELLER: Det er mye billigere å lade hos Tesla, også for ikke-Teslaer
PRISFORSKJELLER: Det er mye billigere å lade hos Tesla, også for ikke-Teslaer

Fersk prisoversikt:

Tesla-lading 16 prosent billigere

Tesla har kuttet ladeprisene sine med gjennomsnittlig 16 prosent fra februar til mars. Operatøren Kople øker prisene sine.

Publisert

Teslas eierklubb, TOCN, sjekker hver måned ladeprisene ved alle Teslas ladestasjoner, som nå er hele 105 over hele Norge.

Gjennomsnittlig ladepris er nå 3,59 kr/kWt for lading i tidsrommet fra kl. 20 om kvelden til kl. 16 om ettermiddagen. Tesla differensierer ladeprisene sine. Prisene er ca 10 prosent høyere de fire timene mellom 16 og 20.

De rimeligste ladeprisene har Teslas ladestasjoner i Sandane (2,25 kr/kWt) og Molde og Trondheim (begge med 2,35 kr/kWt).

Den dyreste stasjonen er akkurat som i februar Treungen i Nissedal i Telemark. Der koster det 4,55 kr/kWt – dobbelt så mye som på de rimeligste stasjonene. (Alle prisene på de dyreste og billigste stasjonene er for tidsrommet 20–16).

Dyrere

Ved 85 av 105 Tesla-stasjoner kan også andre bilmerker lade. Prisene for andre bilmerker er ca. 1–1,5 kr/kWt høyere enn for Tesla-eiere. Gjennomsnittsprisen for å lade ikke-Teslaer hos Tesla er nå 4,90 kr/kWt.

Det er mye billigere enn ladeprisene til de andre operatørene.

Med unntak for E.On tar de andre fra åtte kroner og oppover for en kilowatt på lynladerne sine.

Flere av de andre operatørene har redusert prisene noe siden i februar, da Motor sist sjekket prisene. Operatøren Kople, derimot, har økt sine priser. I februar kostet lynlading hos Kople 7,39 kr/kWt. Nå koster det 8,49 kr/kWt.