Får kritikk fra Høyre:

Støre forsvarer moms på dyre elbiler

Pengene regjeringen henter inn fra å ilegge moms på dyre elbiler, kan brukes til å bygge ladestasjoner, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Publisert Sist oppdatert

Ap-Sp-regjeringen vil innføre moms på elbiler som koster mer enn 600.000 kroner, ifølge Hurdalsplattformen.

Kritikk fra Høyre

NEI TIL MOMSEN: Høyres leder Erna Solberg.

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg kritiserte grepet under debatten om tiltredelseserklæringen i Stortinget torsdag.

– Alle de konkrete tiltakene på klimaområdet fra denne regjeringen så langt er å svekke tiltakene som skal til, sa Solberg.

Hun fortsatte:

– Man øker momsen på elbiler, som betyr at insentivene til å kjøpe elbil blir mindre. Da lurer jeg på om Støre kan gi konkrete svar på hva som kommer til å kutte klimautslipp.

Vil bygge ladestasjoner

Støre påpekte at en familie kan kjøre langt med en elbil som koster opptil 600.000 kroner. De som kjøper en bil til 1,2 millioner kroner, «får betale toppen selv», mener han. Pengene som kommer inn, kan brukes til å bygge ladestasjoner.

– Da kan folk kjøre elbil i distriktene. Da blir dette med bensin og diesel mindre viktig, sa statsministeren.

Støre understreket i Stortinget onsdag at Norge skal samarbeide med EU for å nå klimamålene.

– Regjeringen vil ta initiativ til samtaler med EU om hvordan dette samarbeidet kan utvikles og styrkes. Det handler om at valgene Europa nå skal ta, vil avhenge blant annet av teknologi og kompetanse vi har, sa han.

(©NTB)