SJEKK PRISENE: Parkeringshus på Oslo lufthavn Gardermoen.

Stor prisoversikt:

Så mye koster parkering på Gardermoen

Oslo lufthavn har innført dynamiske priser på parkeringen. Se stor prisoversikt for hvor mye det koster både i parkeringshuset ved terminalen og på parkeringsplasser lenger unna.

Publisert

Oslo lufthavn Gardermoen har gjort akkurat som flyselskapene og hotellene på sine parkeringsplasser ved flyplassen:

Jo flere som vil parkere, jo dyrere er det. Jo mer attraktive tidspunkt, jo dyrere er det. Og bestiller du ikke på forhånd, er det ekstra dyrt.

Nettstedet Flysmart24 viser til et tilfelle hvor det kostet 775 kroner å stå parkert 12 timer i et av parkeringshusene på Gardermoen midt i uka. Det er 40 prosent mer enn før det nye prissystemet ble innført.

Dyrest i feriene

I sosiale medier er det flere eksempler på folk som har fått både prissjokk og bakoversveis når de betalte for parkeringen.

Markeds- og kommunikasjonssjef Cathrine F. Framholt i Avinor sier til Flysmart24 at det heretter blir dyrere i skoleferiene.

Hun understreker at det er billigst når man forhåndsbestiller, og billigere jo tidligere man bestiller i forhold til avreise.

30 prosent

Motor sjekket prisene både på ukeparkering, som man gjerne benytter til ferieturen, og for parkering i tre døgn, som man gjerne har behov for når man skal på storbytur, eller en jobbreise.

Vi sjekket ukeprisene for hver uke fra nå og til og med hele skolens sommerferie, totalt 26 uker, på tre av de mest populære parkerings­områdene på Gardermoen.

Prissjekken viser at det akkurat nå er billigst å parkere i uka etter vinterferien. Midt i skolenes sommerferie er det dyrest. Da er det drøyt 30 prosent dyrere å parkere sammenlignet med etter vinterferien i mars.

Prissjekken viser også hvor mye du sparer dersom du parkerer litt unna terminalen. P2 er en kort busstur unna, P4 er en litt lengre busstur unna.

Parkeringshuset P10 er som regel om lag tre ganger dyrere enn P4, og rundt dobbelt så dyrt som P2.

For parkering i tre døgn, sjekket vi prisene fra uke 7 og til uke 13, uka før påske.

Prissjekken viser at det er dyrest tett opp mot avreise, og billigst uka etter vinterferien. Også her er det store prisforskjeller mellom utendørsparkeringen på P2 og parkeringshuset P10.

PS: Lurer du på hvor høy parkeringsregning du risikerer å få?

Oslo lufthavn vil overfor Flysmart24 ikke fortelle hva maksprisene deres er.

PS: Husk at det også er andre tilbydere av parkering ved flyplassen. Sjekk nettet.