RENAULT MEGANE E-TECH: Hva hvis du kan kjøre denne mesteparten av tiden og ha en annen bil i bakhånd?
RENAULT MEGANE E-TECH: Hva hvis du kan kjøre denne mesteparten av tiden og ha en annen bil i bakhånd?

Renault går nye veier:

Tilbyr låne-bensinbiler som «forsikring» for elbilkjøpere

Renaults elbilkunder i utvalgte land vil få mulighet til å låne en tradisjonell bil når rekkeviddeangsten tar overhånd.

Publisert Sist oppdatert

Tilbudet kommer i forbindelse med lanseringen av Renault Megane E-Tech i en rekke land – men dessverre neppe i Norge. Bilen ble nylig hyllet av Motors prøvekjører, blant annet for sitt design.

Tanken er å døyve eventuell elbilskepsis gjennom å la kjøperne ha en plan B for hånden.

For familieferier

Gjennom programmet «Switch Car» skal Renault-eiere ha muligheten til å reservere en annen Renault i 30 dager hvert år, og da med ubegrenset kjørelengde.

Ifølge Automotive News Europe er målgruppen alle Renault-eiere som vil slippe å bekymre seg på lange turer, som familieferier, og i slike tilfeller foretrekker en bil som går på fossilt brennstoff.

Mobil hurtigladingstjeneste

I sammen slengen lanserer Renault en tjeneste der de lover å hjelpe føreren frem til bestemmelsesstedet, hvis en elbil skulle gå helt tom for strøm – enten ved tradisjonell bilberging eller hurtiglading på stedet.

«Switch Car» vil fungere som et abonnement og skal koste 30 euro per måned i Frankrike.

Motor har ikke fått klarhet i om tjenesten vil komme til Norge, men gjetter med en viss overbevisning at svaret er nei – i hvert fall foreløpig. Den er nemlig knyttet til appen Mobilize, som per nå bare har Frankrike, Spania, Irland, Belgia og Brasil som valgmuligheter for vanlig billeie.