LANGTVEISFARENDE: Eletre og Eletre S vil bli utstyrt med 603-hk-motorer og få en anslått rekkevidde på 60 mil.

Eletre-prisene klare:

Nå blir drømmen om en Lotus litt mer realistisk – for noen

SUV-en Lotus Eletre ble kanskje noe billigere enn antatt. Foreløpig.

Publisert Sist oppdatert

Etter planen skal de første norske kundene kunne sette Lotus' nye, elektriske SUV Eletre i garasjen allerede til sommeren.

Prisen er ikke direkte lav, det skal sies – men heller ikke høyere enn at vi antakelig kan regne med å se noen av disse bilene i gatene fra tid til annen.

Ifølge bilbransjenettstedet Bilnytt er basisvarianten priset til 887.900 kroner, mens de mer påkostede S- og R-versjonene – sistnevnte med intet mindre enn 905 hk – vil lette bankkontoen for henholdsvis 1.114.990 og 1.390.990 kroner.

Merk: Riktig så «billig» blir det likevel neppe. For i disse summene er verken den nye elbilmomsen eller den foreslåtte vektavgiften medregnet.

Momsen alene vil sende prisene opp til 984.988, 1.268.738 og 1.613.738 kroner etter nyttår. Bilenes vekt er ikke kjent, men denne avgiften kan altså komme på toppen – hvis avgiftsforslaget blir vedtatt.

Ifølge Bilnytt vil bilene bli lansert i Sverige, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Italia og Sveits, foruten Norge, innledningsvis.

Lotus' opprinnelsesland Storbritannia er altså ikke på listen i øyeblikket. Lotus er i dag kontrollert av den kinesiske Volvo-eieren Geely.

Forhandlernettverket etableres ifølge Bilnytt i disse dager. Et showroom i Oslo ligger i løypa, og norsk hjemmeside, med mulighet for reservering, er allerede på plass.

FRISKE TAKTER: Tallene for R-versjonen er 905 hk og 49 mil – samt toppfart på 265 km/t og 2,95 sekunder fra stillestående til 100.
FIRE- ELLER FEMSETER: 15,1-tommers skjerm kan skimtes.
PLENTY LUKSUS: Firesoners klimakontroll og 15 eller 23 høyttalere.