EN AV MANGE: Else Margarethe Torsvik Bruun og Hans Morten Bruun er ikke de eneste som ikke har fått oppgjøret etter bilsalget, ifølge politiet og bostyrer.

Kunder har ikke fått penger:

Politiet etterforsker bilselgere

Politiet på Hamar starter nå etterforskning etter at mer enn 10 kunder har meldt seg etter at en bilforhandler som solgte biler på kommisjon, gikk konkurs.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tar disse sakene alvorlig, sier politiinspektør Richard Røed ved politiet på Hamar.

Hans Morten Bruun og Else Margarethe Torsvik Bruun i Bærum har fortalt til Motor om hvordan de mener de ble lurt av bilselgere på Hamar da de skulle selge sin Polestar.

Etter lang tids venting ble bilen solgt for langt under det beløpet de først ble forespeilet. Men det verste for ekteparet er at de ikke har mottatt det avtalte oppgjøret på 410.000 kroner.

Ekteparet trodde de inngikk avtale med Auto 1 Innlandet, men i kontrakten med ekteparet er også firmanavnene Autoco Hamar og Ncars brukt. Autoco Hamar skiftet senere navn til Bil-Partner, og ble i mai slått konkurs.

Lønninger

Bostyrer, advokat Tore Müller Famestad, opplyser at det så langt er meldt ni krav fra private bilselgere som ikke har fått oppgjør etter salg gjennom bilfirmaet.

Beløpene i hvert tilfelle er fra 150.000 kroner til over 400.000 kroner.

– Det er også to–tre kjøpere som har meldt krav fordi heftelser ikke er slettet av bilfirmaet, sier Famestad.

Det innebærer at kjøperne, i tillegg til prisen de har betalt for bilene de har kjøpt, også må betale tidligere eieres restgjeld på bilene.

Ifølge bostyreren har de fleste påståtte svindelsakene skjedd rett før konkursen i vår.

– Det kan virke som om pengene fra kundene er brukt til drift og lønninger, sier Famestad.

Etterforskning

Politiet på Hamar bekrefter nå at de starter etterforskning av Autoco Hamar/Bil-Partner, og også av bilfirmaene Auto 1 Innlandet og Ncars på Hamar.

– Vi ser at det er mange krav i konkursboet. Det er kommet inn flere anmeldelser, og vi tar dette alvorlig, sier politiinspektør Richard Røed.

Røed var også sentral da påtalemyndigheten anla straffesak mot en annen bilforhandler på Hamar, som tidligere i år ble dømt. Denne dommen omtalte Motor i denne saken.

Ledelsen for bilfirmaene Ncars og Auto 1 Innlandet har tidligere benektet at de skylder kunder penger.