UTSLIPPSFRI HARRYHANDEL: Tor Andre Johnsen (Frp) og Thor Egil Braadland i NAF kan nå dra på harryhandel i Charlottenberg uten ladeangst.

Alle skal med:

Nå har den siste europa­veien fått lynlader

Den siste europaveistrekningen i landet har nå fått lynlader: Med seks ladeplasser på Kongsvinger er det nå kur for ladeangst også på E16/Rv 2.

Publisert Sist oppdatert

Circle K åpnet ladestasjon på Kongsvinger fredag. Snart kommer også hurtigladertilbud ved selskapets stasjoner på Skarnes og Flisa.

Stolpene på Kongsvinger har kapasitet på inntil 300 kW, noe som betyr at bilene som kan ta imot mest vil fullades på under 20 minutter.

Circle K har nå 700 ladeplasser rundt om i landet, totalt er det ca. 4700 hurtigladere langs norske veier.

Og med stasjonen på Kongsvinger er det hurtiglader langs alle hovedveiene i landet.

Allemannseie

– At lading blir tilgjengelig over hele landet er første, viktige skritt i å gjøre elbilen til allemannseie. Nå blir selv harry-handling litt grønnere. Våre tall har vist at det spesielt er langs de mest trafikkerte veien, ikke distriktene, at lademangelen har vært størst, sier myndighetskontakt Thor Egil Braadland i NAF.

Han mener andre kjeder burde følge opp like fort i ladeutbyggingen som Circle K.

– Tilgang til hurtiglading er en svært effektiv kur for rekkeviddeangst. Lading er viktig for at folk blir fortrolige med elbilen, men utbyggingen har gått for langsomt. Derfor kommer myndighetene med en lenge etterlengtet ladeplan dette året, etter påtrykk fra NAF, hvor vi håper på et plan for både antall ladere og ikke minst standarder som gjør det lettere å lade enn det er i dag. Nesten halvparten av alle elbilister sier de har hatt problemer med betaling når de hurtiglader, sier Braadland.

Har mast lenge

Også stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp) gledet seg over den nye lademuligheten på Kongsvinger.

– Jeg kjører mye bil, spesielt i Hedmark, og har mast lenge på Circle K for å få bedret ladetilbudet i Glåmdalsregionen. Når alle de andre riks- og Europaveiene på Østlandet har hatt ladere lenge, er det veldig bra at samme tilbud kommer for de som ferdes på E16 og Riksvei 2 også, sier Johnsen.