LEASINGBIL: 33-åringen leaset en bil av denne typen, en Volkswagen Tiguan, av Volkswagen Møller Bilfinans.

Misligholdt leasingavtalen:

Må betale 352.000 kroner til Møller etter leasing-strid

33-åringen leaset en for dyr bil – og er nå dømt til å betale 352.000 kroner til Volkswagen Møller Bilfinans, et av Norges største leasingselskaper.

Publisert Sist oppdatert

Den 33 år gamle mannen leaset sommeren 2018 en Volkswagen Tiguan, som den gangen hadde en kjøpspris på nesten 700.000 kroner.

I nesten to og et halvt år betalte han månedsleien fra leasingselskapet slik han skulle, inntil han plutselig sluttet å betale bare noen måneder før leasingperioden var ute.

Det fikk store konsekvenser for den uføretrygdede mannen som bor i Follo utenfor Oslo.

En dom i Follo og Nordre Østfold tingrett viser hvor dyrt det er å misligholde en leasingavtale.

Ble saksøkt

Bare noen uker etter at fakturaen ikke ble betalt, engasjerte Møller et inkassoselskap.

Da 33-åringen fortsatt ikke betalte, ble leasingavtalen sagt opp – og 33-åringen måtte levere bilen tilbake.

Samtidig ble han saksøkt av Møller.

Nå har tingretten dømt mannen til å betale til sammen 352.000 kroner til Møller. Dette beløpet kommer i tillegg til forskuddsleien for leasingbilen, på 120.000 kroner, og månedsleien, som gjennom nesten to og et halvt år utgjorde totalt 132.000 kroner.

Leasing av en Tiguan i nærmere to og et halvt år har dermed kostet mannen hele 604.000 kroner.

Standardavtale

33-åringen mente i retten han skulle slippe å betale de 352.000 kronene. Han hevdet Møller ikke burde inngåttleasingavtalen med han, blant annet fordi han mener han egentlig ikke hadde råd til å lease en så dyr bil.

Men tingretten mener leasingselskapet ikke har gjort noe galt, og at vanlig kredittsjekk ikke avdekket dårlig økonomi hos mannen.

Tingretten viser også til at leasingavtalen var en standardavtale.

Overkjørte kilometer

Mannen hadde brukt bilen mye mer enn han kunne ifølge leasingavtalen. Han må betale 146.000 kroner for overkjørte kilometer. Hver overkjørte kilometer koster 2,25 kroner.

Han må også betale over 50.000 kroner for at leasingavtalen ble brutt før det hadde gått tre år, og nesten 50.000 kroner for skader utover vanlig slitasje.

I tillegg må han også betale for bøter og bompenger som er blitt sendt til leasingselskapet, samt for saksomkostningene Møller har hatt da de saksøkte ham.