NYTT NAVN: Mini trekker fram ett nytt navn, Aceman, til sin nyeste modell

Aceman:

Mini med en ny modell i midten

Aceman er en ny elektrisk Mini-modell, som Mini kaller: «Den første crossover-modellen i premiumklassens småbilsegment.»

Publisert

Aceman er siste tilskudd på Mini-slektstreet. Modellen plasserer seg mellom Cooper og Countryman i størrelse. 

Bilen er  4,07 meter lang, 1,75 bred og 1,5 høy, og kommer i to utgaver: Aceman E og Aceman SE.

Aceman E har en batteripakke på 42,5 kWt, som skal gi en rekkevidde på inntil 310 kilometer. Mens effekten er 184 hk med maks dreiemoment på 290 newtonmeter. Den går fra 0 til 100 km/t på 7,9 sekunder, og har en toppfart på 160 km/t.

Aceman SE har en større batteripakke på 54,2 kWt, med en rekkevidde på inntil 406 kilometer. SE har 218 hk og et dreiemoment på 330 newtonmeter. Her tar 0 til 100 km/t 7,1 sekunder og toppfarten er 170 km/t.

Maks ladefart er henholdsvis 75 og 95 kilowatt. Batteriet kan forvarmes.

RUND SKJERM: Mini Aceman har den velkjente, runde, Mini-skjermen. Nå med OLED-teknologi.

Innvendig har Aceman den velkjente Mini-effekten, den runde skjermen. Skjermen har nå fått OLED-teknologi og måler 24 centimeter i diameter.

Med Mini Operating System 9, skal samtlige kjørefunksjoner kunne aktiveres gjennom berøringsskjerm eller stemmestyring. Bagasjeplassen er 300 liter med bakseter og 1005 med baksetene nedfelt.

Importøren sier de forventer å starte salget av Aceman i starten av sommeren, med de første leveringen mot slutten av året.

Prisen er foreløpig ikke klar.

DIGITALISERING: BMW-Gruppen skal digitalisere hele kjøpsprosessen, noe som vil gjøre det mulig for kunder å velge mellom å kjøpe bilen på nett eller fysisk hos en forhandler.