TOMT: Bilføreren tok dette bildet av ladestolpen, som viser at det ikke er noe å lade med.

Ladeproblemer:

Fikk bot fordi hun ikke ladet – selv om boksen så slik ut

Alle de fungerende ladestolpene på Evinys ladeanlegg var opptatt. Dermed parkerte en elbileier på den ene plassen hvor ladeboksen var fjernet – og fikk parkeringsbot.

Publisert

På mange ladeanlegg er det påbud om at man må lade for å stå parkert ved en ladestolpe. Det er det også på Evinys ladeplass på Danmarksplass i Bergen.

Da en kvinne kom med elbilen sin for å lade der en aprildag i år, var imidlertid alle ladestolpene opptatt.

Kvinnen bestemte seg derfor for å parkere midlertidig på plassen der det sto en tom ladestolpe, hvor selve ladeboksen og ladekabelen var fjernet. Hun tok seg en treningsøkt, og planla å ta en økt med lynlading på en ladeplass som fungerte etter treningsøkten.

Men da hun kom tilbake, hadde hun fått parkeringsbot på 660 kroner.

Parkeringsselskapet Vestpark opprettholdt boten selv etter klage. De hevder man ikke kan parkere på en parkeringsplass som er reservert for biler som skal lade, selv om ladeboksen og ladekabelen er borte – og det ikke er mulig å lade der.

BØTLA: Parkeringsselskapet ga kvinnen bot for å stå parkert slik.

Dårlig skilting

Kvinnen klaget til Parkeringsklagenemnda, som har gitt henne medhold i at kontrollsanksjonen skal oppheves – slik at hun slipper å betale boten.

Men det var ikke urimeligheten i at hun parkerte på en plass hvor det uansett ikke var mulig å lade, som gjorde at hun vant frem.

Nemnda har inngående studert skiltingen på ladeplassen, og konkluderer med at skiltene både har upresis og overflødig informasjon. Skiltene er dessuten ikke i tråd med hvordan slike skilt skal utformes.

Dermed kan hun ikke få bot, har nemnda avgjort.