DRÅPETELLING: Når en Tesla-sjåfør ser mørke skyer i horisonten, vet hen at vindusviskerne snart kommer til å tolke situasjonen på sin egen måte.

Hvisker om nye viskere:

Har Tesla løsningen på en av bilenes største svakheter?

Tesla er kjent for å ha vindusviskere som i liten grad forholder seg til været. Nå meldes det om nært forestående forbedringer.

Publisert

Tesla er kjent for ha vindusviskere som lever sitt eget liv, uten å ta videre hensyn til hvor vått det er.

Så å si alle biler, uansett merke, har i dag teknologi som gjør at viskerne automatisk justerer viskertempo etter været. 

Dette skjer med hjelp av en regnsensor som styrer bruken av viskerne. 

Men alle som har kjørt i fuktig miljø med en Tesla laget etter 2018, vet at automatikken der i gården er mildt sagt tilfeldig.

Fått med deg disse?

Nei til sensor

Årsaken er at Tesla etter dette ikke har brukt sensorer, de bruker selvkjøringskameraene, som ideelt sett skulle ha gitt beskjed til viskerne om tempo og intervaller som matcher omgivelsene. 

Tesla-eiere har siden den gang klaget på at systemet ikke får til jobben, med det resultat de ikke setter i gang, eller holder helt feil tempo.

Nå kan det se ut som Tesla til slutt har bestemt seg for å gjøre noe med problemstillingen, melder Electrek.

«Forbedringer kommer»

Bakgrunnen er at en Tesla-eier la ut en film på X som viser at viskerne holder seg helt i ro til tross for at det er tett med vann på vinduet. 

Innlegget fikk kjapt en kommentar fra en i utviklingsteamet til Tesla som sier forbedringer «straks» kommer.

Dette er oppløftende for Tesla-eiere, men Electrek påpeker at dette ikke er første gang en løsning er lovet. 

For noen år siden sa Elon Musk at en oppgradering skulle fikse problemet, men det skulle vise seg at det ble minimale bedringer.

Mest lest på Motor.no: