ELBIL-LADING: Det ble konflikt da Tjuvholmen parkeringshus installerte elbilladere.

Ladeanlegg i parkeringsbygg:

Seksjonseiere kan ikke nekte lading

Det skal svært mye til før du kan nekte for at det monteres anlegg for elbillading på parkeringsplassen din, ifølge en dom.

Publisert

Over hele landet får stadig flere parkeringsanlegg montert ladeanlegg for elbiler. Da må det monteres både ladebokser og ikke minst tykke strømledninger og ladeskinner, som tar plass.

Selv om du ikke eier elbil, og ikke har planer om å skaffe deg det, skal det mye til for å nekte sameiet eller borettslaget å montere anlegg for elbillading.

En Oslo-kvinne gikk til Oslo tingrett etter at Sameiet Tjuvholmen, som består av over 200 parkeringsplasser på Tjuvholmen i Oslo, begynte monteringen av ladeanlegg i det store parkeringsbygget.

Avvist

Kvinnen har betalt 1,2 millioner kroner for de to parkeringsplassene hun eier i sameiet. Hun mener verdien av dem er forringet, fordi hun etter monteringen ikke kan montere en garasjeport, og ikke kan åpne skiboksen på høye biler.

Men Oslo tingrett har avvist kvinnens krav om at infrastrukturen til elbilanlegget ikke skal monteres over hennes parkeringsplasser, og at hun alternativt må få to andre parkeringsplasser, uten at det skal koste henne noe.

Ikke ulempe

Tingretten viser til at ifølge både eierseksjonsloven og sameiets vedtekter må ladeanlegget påføre en konkret og betydelig ulempe for at en seksjonseier kan nekte.

Det mener retten det ikke er i dette tilfellet.

Sameiet har derfor rett til å kunne montere infrastruktur til ladeanlegget også på kvinnens parkeringsplasser.