VETERANER MÅ VÆRE REGISTRERT: En Aston Martin DB6 shooting brake fra 1967.

Vegvesenet: 

Husk påregistrering av sesongkjøretøy

Snøen smelter og folk tar fram sine sesongkjøretøyer. Statens vegvesen oppfordrer til å huske å påregistrere bobiler, motorsykler og hobbybiler.

Publisert Sist oppdatert

– Selv om skiltene er på, er det ulovlig å kjøre med et avregistrert kjøretøy, sier kontorsjef i Tonje Sundland Mogensen i Statens vegvesen.

En slik feil kan koste deg 5000 kroner, men potensielt verre: I en eventuell ulykke med et uforsikret kjøretøy kan du bli stående med alt økonomisk ansvar.

Vegvesenets sjekkliste

  • Kontroller at du har riktig førerkort for å kunne kjøre bobilen eller trekke campingvognen. Det kan du sjekke i Bil og henger-appen til Statens vegvesen. Last ned her.
  • Hvilke førerretter du har, kan du lese av på ditt fysiske eller digitale førerkort.
  • Øv før du legger ut på langtur. En bobil tar større plass i trafikken og det kan være uvant å kjøre.
  • Det samme gjelder for deg som har motorsykkel. Det kan være flere måneder siden forrige gang du kjørte motorsykkel. Ta det med ro de første turene, så hode og kropp blir vant til å kjøre motorsykkel igjen.
  • Pass på vekta! Ikke pakk for mye i bobilen. Du må holde deg innenfor totalvekten. Er du usikker kan du veie bilen på en av våre vekter langs veien. Finn nærmeste vekt på www.vegvesen.no/vekt
  • Bobilen og motorsykkel har kanskje stått lagret i flere måneder. Sjekk derfor den tekniske tilstanden. Sjekk at dekkene har luft og tilstrekkelig mønster og at bremser og lys virker som de skal. Er du usikker bør du bestille time på et verksted.
  • Løse gjenstander kan bli livsfarlig i en bråstopp eller kollisjon. Fest løse gjenstander. Et usikret nettbrett veier 24 kg ved en bråstopp i 50 kilometer i timen.