IKKE GRATIS: For de fleste Tesla-eierne er nå gratis lading ikke inkludert.

Kjøper får prisavslag:

Bruktbilselger feilinformerte om gratis Tesla-lading

– Teslaen har gratis lading i hele bilens levetid, skrev bruktbilfirmaet. Men det stemte ikke.

Publisert

Inntil for noen år siden ble Teslaene solgt med lading inkludert på Teslas ladestasjoner. Gratis lading betyr mye, spesielt nå som strømprisene er høye.

En bruktbilkjøper fra Vestlandet ble derfor glad da han kjøpte en fem år gammel Tesla Model S for 412.000 kroner av en bruktbilforhandler i Bærum.

Forhandleren annonserte med «gratis lading ut hele bilens levetid».

Men det skulle vise seg å ikke stemme. Bruktbilkjøperen måtte betale for hver eneste kilowatt.

Krevde 50.000 kroner

Derfor klaget han, og nå har Forbrukerklageutvalget avgjort at mannen skal få et skjønnsmessig prisavslag på 15.000 kroner for de uriktige opplysningene i annonsen.

Mannen selv krevde 50.000 kroner i prisavslag, og begrunnet dette med hvor mye han måtte betale for lading over en periode på to måneder.

Bruktbilforhandleren ville ikke gi noe i prisavslag. De viser til at de har tatt forbehold om feil i annonsen, og at gratis lading heller ikke påvirker prisen på bilen.

– Inkludert lading gir ikke noe ekstra i innbyttepris, skrev bruktbilforhandleren.

Annonser skal være riktige

Dette tror ikke forbrukermyndighetene på.

– Det har formodningen mot seg at gratis lading er uten betydning for bruktbilkundene, skriver Forbrukerklageutvalget i sitt vedtak.

I tråd med mange tidligere vedtak, mener Forbrukerklageutvalget dessuten at bilselgere ikke kan slippe unna med å ta forbehold om feil i salgsannonsene. Annonsetekster skal være riktige, mener Forbrukerklageutvalget.