ETTERSPØRSEL: Elbilen Macan kommer på markedet over sommeren, Porsche melder om stor forhåndsinteresse.

Porsche forbereder rush:

10.000 har bestilt Macan

Årsregnskapet til Porsche viser en solid resultatmargin på 18 prosent, og i 2024 skal merket lansere flere nyheter enn noen gang tidligere – blant annet elektriske Macan.

Publisert

- 2024 kommer til å bli et år med produktlanseringer for Porsche, mer enn noen gang år i vår historie, sier styreleder Oliver Blume i pressemeldingen om årsresultatet til Porsche.

Først ut er tredje generasjon Panamera, så kommer en oppgradert Taycan på vårparten. 

Over sommeren er elbilen Macan klar, i tillegg er det planlagt en oppgradering av 911 i løpet av sommeren, blant annet med en hybridmodell for første gang når det gjelder 911.

Blume tror Macan vil bli en salgsdriver:

- Vi har allerede 10 000 bestillinger, og disse kundene har ikke engang hatt en mulighet til å kjøre bilen ennå, sier han til Electrek.

«Godt tatt imot»

- Vi kommenterer ikke konkrete salgsmål, men kan opplyse om at Macan har blitt godt tatt imot i det norske markedet, sier Maren Helgestuen, informasjonssjef hos den norske importøren.

Porsche leverte 320.221 biler i 2023, 3,3 prosent mer enn året før. 

554 av disse havnet i Norge, ifølge statistikken til Opplysningrådet til veitrafikken, en nedgang på hele 79 prosent sammenliknet med 2022.

Håver inn

Porsches salgsinntekter var 40,5 milliarder euro i 2023, en økning på 7,7 prosent.

Merket opprettholder en av de høyeste marginene bransjen, på 18 prosent. Den tror selskapet vil synke til mellom 15 og 17 prosent i år.

Årsaken er de mange lanseringene, høyere avskrivninger på kapitaliserte utviklingskostnader og de fortsatte investeringene i merkevaren og Porsche-økosystemet. I tillegg trekker de fram andre, ytre, årsaker, som de globale rammebetingelsene.

Selskapet holder seg til sine tidligere uttalte bærekraftsmål, dette innebærer at 80 prosent av alle nye kjøretøyer fra merket skal være elektrifisert i 2030.