ELEKTRIFISERER FAMILIEN: Dette er den andre batteridrevne familiefrakteren fra Mercedes-Benz. 7-seteren EQT kommer i salg i 2022.

Ny elektrisk familiefrakter:

I denne kassa er det plass til hele storfamilien

Hvis du trenger elbil med plass, men finner de store familiefrakterne ett hakk for stor, så kan nye EQT være er alternativ.

Publisert

Mercedes-Benz kaller for nye EQT for en konseptbil, men det er liten tvil om at produksjonsbilen som kommer over sommeren vil være ganske like den Mercedes-Benz Concept EQT vi fikk se i april.

EQT er den elektriske varianten av en helt ny bilklasse hos Mercedes: T-klasse.

Om den er mer kompakt enn EQV, den elektriske varianten av den større V-klasse, så er den likevel langt fra liten med sine nesten fem meter i lengden (495 cm lang, 186 cm bred og 183 cm høy).

Sjefdesigner Gorden Wagener sier EQT er en helhetlig tenkt familiefrakter som bekjenner seg til Mercedes sin etterhvert kjente designfilosofi, «sensual purity» (sensuell renhet).

– Følelsesvekkende former, elegante detaljer og bærekraftige materialer viser at denne flerbruksbilen helt klart tilhører EQ-familien, sa Wagener.

EQT er en 7-seter som kommer på markedet til neste år.

Varebilversjonen, Citan, kommer senere i år, også den blir tilgjengelig i elektrisk versjon.

OPPREIST: Man sitter nok mer opp-og-ned i EQT enn i en vanlig personbil, men MBUX-systemene er på plass og gir et visst personbil-preg.
NY KLASSE MED KLASSE: Første medlem av T-klassen, mellomstore flerbruksbiler, er den elektriske EQT, med en meget karakteristisk hekk.

Tre barneseter side om side

I denne omgang er Mercedes svært så sparsommelige med tekniske spesifikasjoner, men presiserer at det blir plass til tre barneseter på andre rad. 21-tommersdekkeneS som konseptbilen er skodd med, blir nok ikke standard.

Det blir derimot det nyeste MBUX-infotainmentsystemet som vi kjenner fra de nyeste modellene fra merket, ikke minst EQA.