NYE LINJER: Slik blir kommende versjon av Kia Sportage.

Ny Kia Sportage:

Fire stormakter har tegnet bil sammen, hva synes du?

I designavdelingen til Kia jobber koreanere, amerikanere, kinesere og tyskere tett sammen. Sportage er det ferskeste resultatet.

Publisert

Kia viser nå bilder av den nye SUV-en Sportage, som får première i Sør-Korea i juli. I september vises versjonen som kommer til Europa.

Kia gjør oppmerksom på at design og utførelse kan variere fra bildene vi ser i dag. Men Motor tipper endringene på Europa-versjonen begrenser seg til et kortere karosseri, likt dagens Sportage.

Versjonen på bildet strekker seg mot sjuseteren Sorento (som vi har testet her), og det er ikke noe poeng med to nesten like store biler. Interiør og øvrige designtrekk blir nok derimot de samme som på bildene.

ENDRINGER: Fra denne vinkelen blir nok Europa-versjonen noe annerledes, med et kortere overheng bak. Men det nye lyktedesignet blir beholdt.

Kia ville heller ikke ha lansert nyheten om Sportage hvis bilen ikke var aktuell for Norge. Og knapt en eneste ny bil er lenger aktuell for Norge hvis den ikke er elektrifisert.

Som Sorento

Med andre ord: Sportage kommer som ladehybrid. Og trolig med en batteripakke som i nevnte Sorento, med mindre Kia har tatt rekordrekkevidden til rivalen Toyota RAV4 på alvor, og lanserer et kraftigere batteri. Men alt tilsier en elektrisk rekkevidde på rundt 60 kilometer og 265 hester.

– Helt nye Sportage blir en veldig bra bil for det norske markedet. Vi gleder oss til å dele flere detaljer nærmere lansering som blir tidlig neste år, sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

KVALITET: Interiørdesignet kjennes også igjen fra Sorento. Det betyr en stor, liggende skjerm og generelt høy kvalitetsfølelse.

Helt nye Sportage er resultatet av et samarbeid mellom Kias viktigste globale designnettverk i Korea, Tyskland, USA og Kina.

– Å redesigne Sportage ga designerne våre mulighet til å hente inspirasjon fra den nylige lanserte EV6 som har moderne og innovativ SUV-design. Med helt nye Sportage ønsket vi ikke bare å ta et skritt fremover, men flytte oss til et nytt nivå i SUV-klassen, sier designsjef Karim Habib.