ETTERTRAKTET: En Ferrari med fire dører, V12-motor og en prislapp på rundt fire millioner, frister mange.

Ferrari med fire dører og V12:

To års ventetid, nå er det stopp for nye bestillinger

Som ventet ble det enorm etterspørsel etter Ferrari Purosangue. Som fryktet er det nå stans for nye bestillinger.

Publisert Sist oppdatert

Var du sent ute med å sette av rundt fire millioner til Ferraris første modell med fire dører, så får du den ikke før om to år. Sitter du fortsatt på gjerdet, så spørs det om du får den i det hele tatt.

I midten av september ble det åpnet for bestillinger av Purosangue. Bare noen dager senere kunne Automotive News rapportere at antallet forhåndsbestillinger hadde eksplodert.

Normal livssyklus

Selv om interessen var stor allerede da bilen ble presentert i 2018, og den økte kraftig da det i mai i år ble offentliggjort at den kom med V12-motor, så har bestillingene overgått de mest optimistiske kalkyler.

Ganske raskt ble det antydet at nye bestillinger på et eller annet tidspunkt kunne bli stanset. Normal livssyklus for en Ferrari er fire–fem år. Da er det ikke gunstig med leveringstider som strekker seg over flere år.

Uavklart

Det har heller ikke vært aktuelt for Ferrari å øke produksjonen. En Ferrari skal være sjeldent syn, selv om det åpenbart finnes nok av kunder med penger til å løfte den oppover på nybilregistreringen.

Og ganske riktig: Nå har Ferrari stoppet muligheten for å bestille Purosangue, skriver Vi Bilägare. Leveringstiden er i øyeblikket på to år. Når – og i det hele tatt om – det åpnes for nye bestillinger, er uavklart.

Her kan du lese mer om interessen for bilen.