MÅ JUSTERES: Volvo EX30.

Speedometer-feil:

Volvo må opp­datere 72.000 EX30 – 3745 i Norge

72.000 eksemplarer av Volvos nye elbilmodell EX30 trenger endring av programvaren på grunn av feil med speedometeret. 3745 av dem befinner seg i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Volvo Cars har besluttet å tilbakekalle 3745 biler av modellen EX30 i Norge for å rette en programvarefeil som kan påvirke bilens informasjonsskjerm, skriver markeds- og kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Cars Norway i en epost til NTB.

Tilbakekallingen er global, skriver bransjenettstedet Carup.

NB: «Tilbakekalling» er det innarbeidede ordet i bilbransjen, men bør ikke alltid tolkes bokstavelig – og i hvert fall ikke her. 

SKJERMTRØBBEL: Volvo EX30 på innsiden.

Bilene kan ha en feil på skjermen der hastigheten vises og må få programvaren sin oppdatert. I noen tilfeller kan denne skjermen vise testbilder istedenfor det den skal.

– For å løse problemet vil Volvo Cars utføre en trådløs oppdatering av skjermens programvare. EX30-eierne kan installere programvaren så snart den er tilgjengelig i bilen deres. EX30-eiere kan også få feilen rettet hos en autorisert Volvo-forhandler dersom de ønsker det, heter det i eposten fra Trosby i Volvo.

De berørte bileierne kontaktes nå av Volvo Cars, og det understrekes at det ikke er mottatt noen rapporter om ulykker eller personskader på grunn av feilen. 

Feilrettingen fører heller ikke til noen kostnader for bileiernes del.

Totalt 5000 biler er rammet i Sverige.

(©NTB)