FEIL: Det kan se ut til at Volkswagen har solgt noen biler som aldri skulle vært solgt.

Hvor ble de av?

Volkswagen leter etter 12 biler de aldri skulle ha solgt

Volkswagen lurer på om de kan ha solgt biler som var til internt bruk og ikke skulle ha vært på offentlig vei. 

Publisert

Nylig dukket det opp to tilbakekallingsmeldinger i EUs Safety Gate-system. Dette er et system som skal begrense eller forby farlige produkter, stoppe produkter ved grensekontrollen eller pålegge tilbakekalling av farlige produkter.

Tilbakekallingene gjelder for til sammen 12 biler, og den er sendt ut av Volkswagen.

Ifølge Car-Recalls minner dette om en flere år gammel sak der Volkswagen måtte innrømme at de solgte flere tusen biler som aldri skulle ha nådd kundene.

Interne formål

Volkswagen begrunner den nye tilbakekallingen slik:

– Biler som opprinnelig ble brukt til interne formål i Volkswagen AG, er muligens ikke blitt korrekt modifisert før de ble solgt til allmennheten. Det er en mulighet for at visse sikkerhetssystemer til disse bilene ikke er riktig modifisert for gatebruk.

Dette er samme tekst som de brukte i 2018, da Volkswagen tilbød seg å kjøpe tilbake 6700 biler produsert mellom 2005 og 2017.

Den gangen sa Volkswagen til den tyske avisen Der Spiegel at de ikke hadde dokumentasjon på at bilene det var snakk om, var klargjort for offentlig bruk. 

Volkswagen med andre ord ikke kontroll på om bilene faktisk var klare for normal bruk, og sa at det kunne være snakk om biler som var satt sammen før regulær produksjon var i gang. For eksempel biler som ble brukt på bilutstillinger.

Flere modeller

Det som er ekstra pussig denne gangen, er at alt tyder på at Volkswagen ikke har den ringeste anelse om hvor disse bilene befinner seg. Meldingen ser ut til å gjelde hele EU, uten noen form for spesifisering på lokasjon.

Den ene tilbakekallingen gjelder seks biler av Passat Sedan, Passat Variant og Polo, laget mellom 29. mars 2016 og 7. august 2017. Den andre dreier seg om seks biler av typen Golf, Golf Sportsvan, Golf Variant og Phaeton, produsert mellom 29. april 2014 og 25. juli 2016. 

Car-Recalls er ikke sikre på om dette er en etterdønning fra den forrige runden med tilbakekallinger, eller om det er starten på en ny.

Hvis du skulle mistenke at din bil aldri skulle ha forlatt Volkswagens indre gemakker, sier Car-Recalls at du bør ta med deg bilen til nærmeste merkeforhandler eller verksted, slik at de kan sjekke om kjøretøyet er en av de ettersøkte.