PÅ PLASS: To eksemplarer av Tesla Model 3 – med panseret godt lukket.

Tilbakekaller 200.000 biler:

Frykter at Tesla-panseret åpner seg i fart

Tesla tilbakekaller over 200.000 biler som er solgt i Europa, etter at det er oppdaget en feil som skaper usikkerhet om panseret kan åpne seg i fart. Også i Norge er biler tilbakekalt.

Publisert Sist oppdatert

En tilsvarende feil var bakgrunn for at amerikanske trafikkmyndigheter tilbakekalte 120.000 biler like før jul i fjor.

I tilbakekallingsdokumentet fra National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) ble feilen forklart med at en av de to låsene som holder panseret lukket, kan være plassert for langt bak.

På en Tesla er det to separate låser som sikrer at panseret ikke åpner seg, med mindre du aktiverer låsen via skjerm eller telefon. NHTSA hadde mistanke om at farlige situasjoner kunne oppstå hvis den fremre låsen utilsiktet åpnet seg under kjøring, fordi luftinntaket kunne bli så kraftig at den bakre låsen ikke ville holde panseret på plass.

Det er ikke rapportert om hendelser hvor panseret har åpnet seg, såvidt Motor har brakt på det rene.

Hver eneste uke blir det tilbakekalt biler for kontroll verden over, bare ytterst sjelden er det som resultat av en faktisk hendelse som har skapt vanskeligheter ute på veien.

Les også: Disse merkene tilbakekaller oftest

Likefullt varsler Tesla nå tilbakekalling av 220.066 eksemplarer av Model S og Model 3, biler som er produsert mellom henholdsvis 2014–21 og 2017–21 og deretter solgt til kunder i Europa.

Motor har foreløpig ikke fått svar fra Tesla Motors Norway om det er registrert problemer med panserlåsen på Tesla-modeller i Norge, men vi har fått henvendelser fra Tesla-eiere om at de har blitt innkalt for kontroll.