SLIK ER DE NÅ: Tesla Model X Plaid under sommerens rekkeviddetest.

«Hacker»:

– Tesla kommer med radar

En kjent «Tesla-hacker» har skrudd fra hverandre en splitter ny Model X. Og gjett hva han fant.

Publisert Sist oppdatert

Twitter-brukeren @greentheonly har postet bilder av en demontert Tesla Model X, etter sigende splitter ny. Og han er sikker på at det han fant, er en radar.

Den demonterte X-en skal være utstyrt med den siste maskinvaren, Hardware 4.0 – vanligvis forkortet til HW4.

Og Green, som han kalles, innleder med å skrive «til alle hw4 radar-fornektere» ... før han viser frem bildene.

Til å stole på?

Det kan være lurt å ta frem saltklypene når man får informasjon fra anonyme Twitter-brukere, men Green har en ganske høy stjerne hos Tesla-nyhetssteder som for eksempel Not A Tesla App og Teslarati, rett og slett fordi han flere ganger har vært tidlig ute med korrekte opplysninger.

Det hører også med at han får spørsmål om hvem som finansierer strippingen av bilen. Svaret er kort: «Tesla».

Derfor er det kanskje ikke riktig å kalle ham en «hacker», som de fleste gjør – hvis dette betyr at bilprodusenten bruker ham som en slags informasjonskanal.

Her er Twitter-tråden – se bildene og døm selv.

Behov for mer informasjon?

Radaren kan være en del av et større bilde: Den ble faset ut av Tesla fra 2021. Høsten 2022 ble det dessuten slutt på tradisjonelle parkeringssensorer.

Tanken var at Tesla Vision – kameraene – skulle ta over alt.

Onde tunger ville ha det til at både radar- og sensordelene var vanskelige å få tak i under koronapandemien, men Tesla fastholdt at kamerabruk faktisk skulle bli innebære en forbedring. Mennesker bruker bare synet, derfor bør bilene også basere seg på visuelle inntrykk, syntes å være logikken. I tillegg viste Tesla til at dataene bilene mottok, ville bli «renere» når de bare kom fra én kilde.

Det som umiddelbart forsvant etter omleggingene, sier likevel litt om hva utstyret var ment å bidra til: Flere selvkjørings­funksjoner ble borte i en periode etter at radaren forsvant, og parkerings­assistanse glimret lenge med sitt fravær etter at sensorene ble droppet.

Her kan du lese om en økning i både ulykker og nesten-ulykker i årene etter at radaren ble fjernet.

Her kan du lese hva Vi Bilägare skriver om det samme.

Her er tidligere saker fra Motor om Tesla Vision.