ACTION: En selvkjørende Mercedes-Benz EQS på ikke ukjent grunn i California.

Sjekk lyktene:

Slik ser du at denne Mercedesen kjører selv

Mercedes er det første bilmerket som har fått godkjennelse til å bruke lyktene på bilen for å signalisere om bilen har selvkjøring aktivert. Turkise lys skal varsle de andre trafikantene.

Publisert

Mercedes-Benz har fått godkjennelse fra myndighetene i California og Nevada til å bruke spesielle farger på lyktene som del av varslingsystemet for selvkjøring.

I California kan selvkjørende Mercedes-modeller nå trille avgårde på motorveier med turkise lyspunkter i lyktene og på speilene, mens tilsvarende godkjennelse kommer i Nevada fra 2026.

Drive Pilot-systemet er det første selvkjøringssystemet på nivå 3 som er godkjent i USA.

Selges i vinter

Produksjonsklare EQS sedan av modellårgang 2024 har gjort de aller første testturene med den nye lysløsningen, og biler med denne teknologien vil tilbys kunder tidlig i første kvartal 2024.

De turkise lyspunktene er synlige både på front- og baklyktene, samt i en stripe på sidespeilene.

– Jo flere selvkjørende biler som kommer på veien, jo viktigere blir kommunikasjonen og samhandlingen mellom disse og den øvrige trafikken. Nå setter vi igjen en ny standard for denne utviklingen, når vi som første produsent har fått godkjennelse for en slik løsning som vi nå ruller ut, sier Markus Schäfer, direktør for teknologi og utvikling i Mercedes-Benz Group, i en pressemelding.

SLIK SER DET UT: Dette vil antakelig være lett å få med seg for andre trafikanter.