FEIL MONTERT: Hengerfestet på Hongqien til Stephan Teyssere.

Se bildene:

Slik ble Hongqi-hengerfestet montert

– Det er flaut å kjøre rundt med dette, sier Stephan Teyssere – som fikk montert tilhengerfestet på den nye Hongqien sin slik hos merkeforhandleren.

Publisert Sist oppdatert
MISFORNØYD: Stephan Teyssere og hans Hongqi.

Stephan Teyssere i Arendal ble overrasket da han så hvordan merkeforhandleren Auto-Car i Arendal hadde montert hengerfestet på hans nye Hongqi E-HS9.

– De har kappet ut en firkant, og ikke en gang gjort forsøk på å få det pent. Kappingen er skjev. Jeg kunne gjort det bedre selv, sier Teyssere – og rister på hodet.

Han er fornøyd med den splitter nye Hongqien han har kjøpt til nærmere 800.000 kroner. Men merkeforhandleren er han ikke så fornøyd med, spesielt ikke etter at han betalte dem 14.000 kroner for å få montert tilhengerfeste.

– Jeg syns det er veldig stygt. Det er flaut å kjøre rundt med det.

Reaksjoner

FINERE: Hengerfestet til Simen Melhus Sjølli.

Teyssere la ut bilder av monteringen i sosiale medier. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

– Katastrofe, sier én.

– Styggeste jeg har sett, sier en annen.

Flere Hongqi-eiere har vist bilder av sine biler. Det er tydelig at forhandlerne monterer hengerfestene forskjellig.

– Hengerfestet mitt ble montert av City Bil i Tønsberg og ble fint utført, sier Simen Melhus Sjølli på Nøtterøy, og sender bilde av hengerfestet på sin Hongqi.

FINERE: Hengerfestet til Kenneth Hopmo.

– Strømkobling modifisert, slissefeste bøyd opp, sveiset og lakkert, sier Kenneth Hopmo, som fikk montert sitt hengerfeste hos Bilcentrum i Trondheim.

Ikke fulgt malen

NAF reagerer på monteringen på bilen til Stephan Teyssere.

– Dette ser ikke pent ut i det hele tatt, på en ny bil. Det burde være mulig å gjøre det penere. Det kan hende de bør bytte dekselet, sier teknisk konsulent Audun Bergerud i NAF når Motor viser ham bildene.

Vi har også vist bildene til importøren av bilmerket Hongqi. De bekrefter at malen som forhandlerne har fått opplæring i, ikke er blitt fulgt ved montering av tilhengerfestet til Teyssere.

– Ut fra dette bildet er ikke vår mal for utskjæring av tilhengerfeste benyttet. Utskjæringen er gjort noe mindre enn det malen tilsier, skriver PR- og markedsdirektør Hans Petter Aalmo hos Hongqi-importøren HBI Norge i en epost.

Lover å ordne

Etter at Motor ringte, kontaktet importøren forhandleren i Arendal.

– Vi har snakket med verkstedmesteren hos forhandleren, som sier de gjerne vil pynte på utskjæringen, slik at den blir henhold til vår mal, skriver Aalmo.

Forhandleren lover nå å ordne opp.

– Vi skal utbedre dette, sier daglig leder og eier Jarl Helge Venemyr i Auto-Car.

– Hva synes du om at det er skåret skjevt?

– Det er gjort feil, og ikke ordentlig. Det er ingen tvil om det. Men vi skal utbedre dette kjapt. Det skulle bare mangle.

Stephan Teyssere sier han er spent på hvordan det blir.