KRITISK TIL AP OG SP: Frp-leder Sylvi Listhaug mener den nye regjeringen sløser bort penger på klimatiltak som ikke har noe for seg og som bare vil føre til at det blir dyrere for folk å kjøre bil.

– Gigantisk løftebrudd, sier Listhaug:

Mener Ap tok innersvingen på Sp om økte bilavgifter

Den nye regjeringen sløser milliarder på ubrukelige klimatiltak, mener Frp-leder Sylvi Listhaug, som mener det nå vil bli dyrere å kjøre bil.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen vil øke CO2-avgiften gradvis opp til 2000 kroner per tonn.

Det vil føre til at bensinprisene vil gå noe opp, erkjenner klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide (Ap) overfor NRK.

Vil kompensere med andre tiltak

– Ap vil kompensere for denne økningen ved blant annet redusert veibruksavgift og andre tiltak som skal gjøre at det samlede avgiftstrykket ikke går opp, sier han.

Det skal bli dyrere å forurense og det skal bli billigere å la være, er statsrådens budskap.

Men dette vil bare føre til at det blir dyrere for folk å kjøre bil, sier Listhaug, som mener at regjeringen sløser bort penger på klimatiltak som ikke har noe for seg.

Å tvinge folk over til å kjøre elbil er ikke veien å gå, mener hun.

– Gigantisk løftebrudd

– Dette er et gigantisk løftebrudd fra Senterpartiet, og at Ap ønsker økt avgift på bil, det er jo ingen nyhet. Så her har Ap tatt innersvingen på Sp, og det synes jeg er veldig synd, sier Listhaug.

Espen Barth Eide påpeker at CO2-utslipp ikke bare kommer fra bil. De som forurenser, må betale for det. Hvis ikke, betaler alle, både folk som lever nå, samt fremtidige generasjoner, sier han.

– Vi må få utslippene kraftig ned, og derfor ønsker vi at transport skal over i utslippsfrie løsninger, sier den nye klimaministeren.

(©NTB)