SANNSYNLIG GJEST? GMC Hummer EV er blant GMs mer kjente elbilsatsinger.

Tilbake i Norge:

General Motors flytter inn i Oslo sentrum

Den amerikanske giganten etablerer showroom midt i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

General Motors har stort sett vært fraværende i Norge og Europa for øvrig siden salget av Vauxhall/Opel til Stellantis i 2017. Men nå gjør produsenten comeback, skriver Bilbransje24 [for abonnenter].

Bransjenettstedet har nemlig fanget opp at GM følger produsenter som Nio, Polestar og Lucid, ved å etablere showroom i Oslo sentrum.

Adressen er velkjent for mange, i hvert fall med litt hjelp: Nedre Slottsgate 21 er nemlig bygningen der du i dag finner Norges eldste McDonald's-restaurant, en faktor i bybildet helt siden 1983. Denne må etter alt å dømme vike for GM.

«Historiefortelling»

HER: Nedre Slottsgate 21 i Oslo.

Bilbransje24 opplyser at GMs vil bruke både bakkeplan og etasjen over, hvilket til sammen skulle bety lokaler på snaut 700 kvadratmeter. Mer enn nok til å vise frem biler.

GM har også søkt om løfteplattform – formodentlig bilheis – mellom etasjene, samt en form for garasjeport ut mot gaten.

Ifølge dokumentene er likevel produsenten mer opptatt av «merkevarebygging og historiefortelling» enn av å ha to etasjer fylt til randen av kjøretøy.

Mer enn Bolt

Vi deler ikke ut poeng for gjetninger om at initiativet har med elbilsatsing å gjøre.

GM har så langt en relativt beskjeden CV i så måte, der hovedpunktet er Chevrolet Bolt, men i et skikkelig showroom bør det være god grunn til å håpe på glimt av Cadillac Lyriq, Hummer EV og Chevroletene Equinox og Blazer – i første omgang.