INGEN KØ ENNÅ: Lucid-lokalene på Karl Johans gate i sentrum av Oslo.

Lucid brenner penger:

Elbilselskapet tapte 7750 millioner i andre kvartal

Pengene renner ut hos elbilprodusenten Lucid. Selskapet hadde et underskudd i årets andre kvartal på 764 millioner dollar, ca. 7.75 milliarder kroner.

Publisert

En priskrig med Tesla har rufset til pelsen for Lucid, selv om nykommeren kan friste med nesten 900 km rekkevidde på sin første modell.

California-selskapet hadde riktignok en omsetningsvekst på 55 prosent i kvartalet sammenliknet med samme måned i fjor, men den var på (i denne sammenheng) beskjedne 150 millioner dollar, ca. 1.52 milliarder kroner.

Underskuddet økte fra 555 mill. dollar (ca. 5.6 milliarder kroner) i andre kvartal 2022.

Selskapet – som også har butikk i sentrum av Oslo – leverte bare ut 1404 biler, mens selve produksjonen var seks prosent lavere enn i foregående kvartal.

I forbindelse med resultatfremleggelsen flesket Lucid til med et priskutt på inntil 125.000 kroner for sin luksus-sedan Air.

Pengene forsvinner fort ut av selskapet, som nylig måtte gjøre hente ytterligere kapital – denne gang tre milliarder dollar (ca. 30.5 milliarder kroner). To tredjedeler av pengene kom fra det statlige saudiarabiske investeringsfondet som er hovedeier i Lucid.