MÅ REDUSERE ARBEIDSSTOKKEN: Daglig leder og gründer i Easee, Jonas Helmikstøl.

Etter svensk forbud:

Easee varsler masse­permitteringer

Ladegiganten Easee må hente opp mot én milliard kroner og varsler massepermitteringer.

Publisert Sist oppdatert

Alle selskapets ansatte er blitt orientert om at en permitteringsprosess iverksettes. Dette skjedde på et allmøte klokken 09.00 fredag morgen, skriver Easee i en pressemelding.

– Dette er en veldig alvorlig situasjon. Det er det ingen tvil om, sier Easee-gründer Jonas Helmikstøl til Dagens Næringsliv.

Det svenske Elsäkerhetsverket har annonsert et salgsforbud av Easee-ladere, med umiddelbar virkning. Dagen etter besluttet det norske selskapet Tibber å sette salget av ladebokser fra Easee på pause.

Easee må hente inn mellom en halv og én milliard kroner, opplyser gründeren til DN. I tillegg varsler han at de må permittere over hundre ansatte, anslagsvis. Selskapet har 350 ansatte i Norge.

– Dette gjør ulidelig vondt, men denne prosessen må til for at folk skal ha en fantastisk arbeidsplass i mange tiår fremover. Jeg skal kjempe for folkene mine ned til hver bidige krone, skriver Helmikstøl i en pressemelding.

I saken under forklarer en ladeekspert hva som er problemet, og hvor farlig det er – eller ikke er – å bruke ladeboksen.