HVA NÅ? BMW, her representert ved et kompani med i3 på kai i Drammen, er et av merkene som rammes av konkursen.

«Masse ubesvarte spørsmål»:

Ny stor­konkurs rammer det norske bil­markedet

Akkurat da logistikken knapt kunne bli verre for norsk bilbransje: Norges største biltransportselskap er meldt konkurs.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert 9. april: Det er utvikling i saken, kanskje kan det komme til en løsning. Se nederst.

***

På kundelisten til Auto Transport Service (ATS) står blant annet Bertel O. Steen, Hyundai Motor Norge, BMW Group Norge og Volvo Car Norway. Saken ble først rapportert av nettstedet Bilbransje24.no (krever innlogging).

Det har vært utfordringer i kø for norske bilimportører de siste årene: Pandemi, manko på databrikker, kaos i det globale transportmarkedet, generell mangel på deler og råvarer – og til slutt en krig som kan få dramatiske konsekvenser for energipolitikken i Europa. Alt har bidratt til en mangel på biler som har ført til over ett års ventetid på populære modeller.

Et sammenbrudd i det lokale transportssystemet var det siste som manglet.

– Det er gjort alle mulige tiltak for å finne andre løsninger enn konkurs, sier eierne bak Auto Transport Service om konkursen til Bilbransje24.no.

Representanter for flere av de største bilimportørene satt i møter utover ettermiddagen og kvelden onsdag, uten å kunne gi oppklarende beskjeder.

– Nå lurer forhandlerne på hva som skjer med leveranser av biler til kundene. Det vet vi ikke ennå, og det er flere ubesvarte spørsmål, sier Thomas Rosvold, administrerende direktør i Hyundai Motor Norway, til BilNytt.no.