OFTE IKKE FORNØYDE: Mange elbileiere skulle gjerne sett at rekkevidden var bedre vinterstid. Bildet er fra fjorårets rekkeviddetest.
OFTE IKKE FORNØYDE: Mange elbileiere skulle gjerne sett at rekkevidden var bedre vinterstid. Bildet er fra fjorårets rekkeviddetest.

Undersøkelse:

Mange elbileiere skuffet over vinter-rekkevidden

Hele 45 prosent av elbileierne er skuffet over bilens rekkevidde om vinteren. 22 prosent oppgir at vinterrekkevidden er årsaken til at de ikke kjøper elbil.

Publisert

Tallene kommer fram i en fersk undersøkelse som Norstat har foretatt for Norges Automobil-Forbund (NAF).

Onsdag starter Motor og NAF sin årlige vintertest av elbiler.

I år skal 29 ulike modeller gjennom testen. I fjor var det ingen av elbilene som oppnådde den rekkevidden produsenten lovte.

Elbiler går mellom 4 og 32 prosent kortere vinterstid enn om sommeren, viser tidligere undersøkelser som NAF og Motor har gjennomført.

– Bare i fjor kom det nesten 140. 000 nye elbiler på veiene. Mange ferske elbilister får seg en overraskelse vinterstid, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF i en pressemelding.

I NAFs test er det den reelle rekkevidden som testes, når bilene kjøres tomme for strøm et sted på vei fra Oslo sentrum, gjennom Gudbrandsdalen, over Dovrefjell og mot Venabygdsfjellet.

– For mange er rekkevidde det første de ser på når de velger elbil. Og på vinterstid kan du risikere å tape store deler av kapasiteten. Dette skaper usikkerhet hos folk, sier Sødal.

(©NTB)