POPULÆR: Mazda MX-30 er godt mottatt av nordmenn som er opptatt av annet enn rekkevidde.

Mazda framskynder elektrifiseringen:

Denne elektriske outsideren får tre etterkommere

Mazda liker å gå sine egne veier, men på elektrifiseringsfronten er det nå bare høyt tempo rett fram som gjelder.

Publisert

Mazda annonserer at de akselererer sine planer for elektrifisering fram mot 2025. Alle bilene skal være elektrifisert innen 2030. Men før den tid, og mer konkret:

  • Innen 2025 kommer det tre nye helelektriske modeller og fem ladbare hybrider.

Mazda bekrefter også at de utvikler en ny plattform rendyrket for elektriske biler. Dette blir en skalerbar plattform som kan tilpasse en rekke elbiler av varierende størrelser og ulike karosserityper.

Modellene på denne plattformen lanseres fra 2025.

Hemmelig

– Per i dag har vi ikke anledning til å dele flere detaljer rundt disse produktene, men vi gleder oss til å dele mer informasjon om dem med våre norske kunder så snart vi kan, sier Petter Chr. Grüner Brinch, PR- og produktsjef i Mazda Motor Norge.

UTRADISJONELL: Dørløsningen i Mazda MX-30 er ulik alle andre modeller på markedet. Ett av flere eksempler på en produsent som ønsker å gå sine egne veier.

Mazda bekrefter også at de vil lansere et konsept for autonom kjøring til sine store modeller i løpet av 2022. Men i motsetning til alle andre, snakker de ikke om fullstendig selvkjøring.

Mazda holder hardt på sin uttalte ambisjon om at føreren skal være i sentrum. Systemet vil derfor ha mest fokus på å overvåke sjåføren, slik at systemet kan gripe inn om nødvendig.

1800 solgt

Mazdas elektriske debut, MX-30, ble lansert høsten 2020.

Den fikk mye ros av oss i Motor (les test her), spesielt for komforten og kvalitetsfølelsen. Mange nordmenn mener det samme. Mer enn 1.800 biler er registrert etter lanseringen.

KVALITET: Mazda MX-30 utmerker seg med samme høye kvalitetsfølelse som på øvrige Mazda-modeller.