MASKERT: Denne logoen og de karakteristiske kjørelysene kan sees på franske veier i sommer.

Testes i Europa i sommer:

Nå kommer det en ny SUV fra elbilekspertene

Ingen har mer erfaring med elbiler enn samarbeidspartnerne Renault og Nissan. Nå dukker det opp en svært interessant ny modell i det attraktive SUV-segmentet.

Publisert

Renault viste frem konseptutgaven av nye Megane E-Tech Electric tidligere i år, men nå avsløres mer av den ferdige produksjonsbilen.

Dette blir Renaults første helelektriske bil i en klasse der det popper opp av nyheter om dagen.

En av dem vi fortsatt venter på – og som er litt forsinket – er den teknisk sett ganske identiske tvillingen Nissan Ariya. Disse to modellene bygges begge på en felles CMF-EV plattform.

Pionérer

Også Mitsubishi er med i alliansen med Renault og Nissan. Dermed er tre tungvektere innenfor elektrifisering samlet om framtidsplanene.

Nissan Leaf og Renault Zoe er begge pionérer blant elbilene, mens Mitsubishi har hatt kjempesuksess med sin ladehybrid Outlander.

ELEGANT: Renault har et litt mindre spektakulært designuttrykk enn Nissan har med Ariya. Skrått bakfra ser den kompakt og elegant ut.

450 kilometer

30 førproduksjonsbiler maskert med diverse psykedeliske variasjoner over Renaults logo, vil bli testet i sommer, primært på franske veier.

Det opplyses at bilen får et batteri på 60 kWt, men at den også er tilpasset batterier på henholdsvis 40 og 87 kWt.

Motoreffekten er på 217 hester, mens rekkeviddeanslaget er 450 kilometer. Hurtiglading kan gjøres på inntil 130 kW. Dette er mer eller mindre de samme spesifikasjonene som Nissan Ariya foreløpig er kommet med

SUV-PREG: Fra siden ser man lettest SUV-dimensjonene. I likhet med tvilling Nissan Ariya, legger den seg noen centimeter under konkurrenter som Skoda Enyaq og VW ID.4.