GLIMT: Konturene av Polestar 3 sees godt på dette ferske bildet.

Nytt bilde av Polestar 3:

Amerikanerne får egen fabrikk, europeerne får bil fra Kina

Polestar har såvidt begynt å friste/pine/kjede oss med bilder av den nye SUV-en.

Publisert Sist oppdatert

Modellen lanseres i 2022, og under en førjulstur til New York kunne Polestar-sjefen Thomas Ingenlath informere om at modellen skal produseres i Charleston i Sør-Carolina.

- Vi kommer til å bygge i USA for amerikanere. Vi planlegger å lansere Polestar 3 i 2022, og den vil bli førende for utseendet på elektriske SUV-er, påsto Ingenlath.

Tidligere i november var Polestar-sjefen i Oslo og viste fram konseptbilen Polestar 5.

Tesla X er stor

Europeiske kunder derimot, vil få sine modeller fra Kina. Det har Brent Ellis, Polestars europeiske kommunikasjonssjef, tidligere bekreftet.

Klassen med store SUV-er vokser raskest i amerikansk bilindustri, og det er naturlig å tro at disse også vil gå i front i elektrifiseringen. Tesla X er naturligvis en stor hjemmefavoritt på det amerikanske markedet.

Men Polestar 3 har ambisjoner om å markere seg og blir første modell ut blant Volvo-gruppens nye generasjon biler, skapt for batterielektrisk drift.

SJEFEN: Polestar-sjefen Thomas Ingenlath var i Norge for noen uker siden og viste fram Polestar 5.

Bygger allerede

Ingenlath fortalte sitt frammøtte publikum at han mener det er en fundamental forskjell mellom Polestar og mange andre produsenter av elektriske biler.

– Vi er ikke et virtuelt selskap som venter på å bygge fabrikker og selge biler, vi er et faktisk selskap som allerede bygger og selger biler verden over, sier han.

Tidobling av salg

Polestar 3 er første steg i ambisjonen om å lansere en ny modell i året de tre kommende årene. Ambisjonen er også å selge biler på minst 30 markeder innen slutten av 2023.

Det betyr i tilfelle at Polestar tar høyde for en tidobling av salget innen 2025 – fra 29.000 biler i 2021 til 290.000 biler i 2025.

– Herfra og ut handler Polestar om vekst, sa Ingenlath.