FORBEDRING: Volvo C40 kan nå gå langt mellom ladestoppene.

Oppgradert XC40 og C40:

Nærmer seg rekkevidde på 60 mil

De ferske offisielle rekkeviddetallene blir faktisk enda bedre enn Volvo selv varslet.

Publisert Sist oppdatert

I januar meldte Volvo om redusert ladetid og økt rekkevidde på elbilene Volvo XC40 og C40. Nå foreligger ferske tall fra Volvo. De er enda litt bedre enn stipulert, og tar svenskene helt opp i tetsjiktet i klassen.

Rekkevidde

Blant annet vil den mest langtrekkende versjonen av C40 (Single Motor, Extended Range) få en forventet rekkevidde på 581 kilometer. Tilsvarende versjon av den romsligere og noe mindre aerodynamiske XC40, ender opp med et tall på 570 km. Offisielle tall (WLTP) kommer senere i år.

Dette vil garantert også gi modellene bedre poengsummer i Motors tester. Rekkevidden har vært et opplagt minus (les test av C40 her).

MER PRAKTISK: Volvo XC40, her med tohjulstrekk, har litt mer bagasjeplass i høyden, men også en drøy mil dårligere rekkevidde enn litt mer aerodynamiske C40.

Skifter til bakhjulsdrift

Mest interessant er kanskje rekkevidden til volumselgerne med firehjulsdrift og over 400 hester: 547 km for C40, 535 km for XC40.

De nye tallene gjelder fra og med 2024-modellene. Dette modellskiftet innebærer også en oppsiktsvekkende overgang fra forhjulstrekk til bakhjulsdrift på de rimeligere versjonene.

– Gledelig

– Det er gledelig at vi nå kan ytterligere oppjustere rekkeviddetallene på XC40 og C40. At begge bilene nå kan fås med over 550 kilometer i rekkevidde, tror vi gjør dem enda mer attraktive for norske kunder, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.