UNDERSØKES: Teslas førerstøtte-systemer skal granskes av tyske og amerikanske myndigheter.
UNDERSØKES: Teslas førerstøtte-systemer skal granskes av tyske og amerikanske myndigheter.

Bilmyndigheter i USA og Tyskland:

Vil granske Teslas førerstøtte-funksjoner

To ulike forhold med forbindelse til Teslas førerstøtte-funksjoner skal nå granskes av tyske og amerikanske bilmyndigheter.

Publisert Sist oppdatert

Tyske KBA, det føderale organet for transport, vil granske den automatiske filskift-funksjonen Teslas biler nå har fått – og sjekke om denne egentlig er godkjent for bruk i Europa, skriver Automotive News.

KBA har kontaktet det nederlandske tilsynsorganet for kjøretøy som står for godkjenningen av Teslas biler i Europa, ifølge avisen Bild am Sonntag.

Samtidig har den amerikanske trafikksikkerhetsetaten NHTSA varslet at den starter undersøkelser etter å ha mottatt mer enn 350 henvendelser fra eiere av Model 3 og Model Y som opplever at bilene deres plutselig bråbremser.

Disse «fantom»-bremsingene kommer helt uten varsel når bilene kjøres med adaptiv fartsholder – og uten noen forklaring som tilsier at sjåføren burde være spesielt aktsom på at noe slikt kan oppstå.

NHTSA varsler en undersøkelse som omfatter 416.000 kjøretøy av typen Model 3 og Y i modellårgangene 2021 og 2022, skriver Automotive News.