MER KOMMER: Nærbilde av bakpartiet på en konseptvariant av Toyotas første bil i bZ-serien.
MER KOMMER: Nærbilde av bakpartiet på en konseptvariant av Toyotas første bil i bZ-serien.

Ny bil i bZ-serien:

Toyota forbereder elbil-samarbeid med BYD

En god og en dårlig nyhet for deg som venter på elbil fra Toyota: Den gode er at enda en modell lanseres neste år. Den dårlige er at den foreløpig bare skal selges i Kina.

Publisert

Toyota kommer med sin første skikkelig elbil i vinter. Mye er allerede sagt om SUV-en bZ4X, og trolig skjer første testkjøring i Norge innen utgangen av februar.

Toyota har samtidig varslet et drøyt halvdusin modeller i sin beyond Zero-serie, men de har vært tilbakeholdne med detaljer.

Nå skriver nyhetsbyrået Reuters med henvisning til fire kilder som følger den kinesiske bilindustrien tett, at en helelektrisk sedan lanseres i Kina neste år – produsert i et samarbeid mellom Toyota og BYD.

En av kildene beskriver bilen som «en Corolla med større plass i baksetet», og en annen at den trolig vil få en startpris under 30.000 dollar (ca. 270.000 kroner). Det skal være BYDs teknologi med såkalte lamellbatterier som har gjort det mulig å lage en såpass romslig elbil i denne prisklassen.

Det er ventet at en konseptversjon vil bli vist på bilutstillingen i Beijing i april.

Talspersoner for Toyota og BYD har ikke villet kommentere opplysningene.

BYD har presentert sin første elbil på det norske markedet, den populære SUV-en BYD Tang.

PS: Det er ikke første gang Toyota samarbeider med en kinesisk produsent om en elbil. I 2020 ble det presentert en elektrisk C-HR i samarbeid med GAC Motor, som er et av Kinas eldste bilselskap. Den modellen ble imidlertid ingen suksess.