EVIGHETSMASKIN: Nissan Leaf, her den oppgraderte versjonen som slippes i april, er stadig blant Norges mest populære biler.
EVIGHETSMASKIN: Nissan Leaf, her den oppgraderte versjonen som slippes i april, er stadig blant Norges mest populære biler.

Gir Leafen et løft:

Nissan feirer nykommer med oppdatert klassiker

Det meste dreier seg om Ariya-lanseringen for Nissan om dagen, men ikke alt: De rekker også å presentere elbil-veteranen Leaf i oppdatert utgave i løpet av våren.

Publisert

Det renner på med nye elbil-lanseringer, dog ikke mer enn at Nissan Leaf holder tritt blant bestselgerne – tilsynelatende to–tre evigheter etter at den ble lansert for første gang.

SUV-en Ariya blir trolig Nissans bestselgende elbil i Norge i 2022, men da skal det ikke butte mye med leveringene. For Leaf-salget går jevnt og trutt.

Per idag er Leaf stadig blant årets 10 mest solgte bilmodeller, om enn i relativt beskjedne 385 eksemplarer. Det tallet sier mer om farten på det generelle nybilsalget, enn på entusiasmen for markedets eldste elbil.

Nå varsler Nissan oppgraderinger med en modell som kommer til levering i april, men det er ikke slik at Nissan Leaf blir ugjenkjennelig:

Et oppfrisket eksteriørdesign med små detaljer på karosseriet og nye lekre felger, lokker Nissan. Helt konkret er det justeringer på stylingelementer og logo på felger, i frontgrillen og på bagasjeluken. Nye felger i 16- og 17-tommers størrelse skal uttrykke «mer sportslighet og en touch av premium».

Dessuten utvides fargepaljetten etter inspirasjon fra Ariya og en oppgradert Qashqai med henholdsvis Universal Blue og Magnetic Blue.

Rekkevidden er stadig opptil 385 km (WLTP).

Nissan skal lansere 23 nye elektrifiserte modeller frem mot 2030, 15 av disse skal være helelektriske.

Les flere saker om Nissan her.