VI OVER 60: Langtraver-utgaven av Ioniq 6, heftig inspirert av klassisk Streamliner-design, skal trille 610 km på én lading.

Nye detalj-drypp:

Ioniq 6-variant tar av med over 60 mil rekkevidde

Hyundai lar detaljene om deres kommende Ioniq 6 dryppe forsiktig ut. Men nå er det klart at Long Range-utgaven med bakhjulsdrift får 610 km rekkevidde.

Publisert

Ioniq 6 lanseres til høsten, og på en pressekonferanse onsdag bekreftet Hyundai-ledelsen at de første bilene kommer i salg i Europa før nyttår. Det ble ikke gitt detaljer om hvilke europeiske land som prioriteres.

– Men det er ingen tvil om at det store volumet kommer først i 2023, sier Europa-sjef Michael Cole.

Det er heller ikke klart ennå hvilken pris bilen får, men Øyvind L. Knudsen, produkt- og PR-ansvarlig i Hyundai Norge, har tidligere vært tydelig på at dette ikke blir noen millionbil.

Blant nyhetene som kom onsdag:

  • Ioniq 6 kommer med to batteripakker, på henholdsvis 77,4 og 53 kWt. Bilen med størst pakke kan velges med firehjuls- eller bakhjulstrekk, og den kraftigste varianten med firehjulstrekk får samlet motoreffekt på 325 hk og et dreiemoment på 605 newtonmeter. 0-100 tar 5,1 sekunder.

  • Varianten med 53 kWt batteripakke, bakhjulstrekk og 18-toms hjul (bilen leveres også med 20-toms) kan skilte med et meget konkurransedyktig WLTP-forbruk på under 14 kWt/100 km.

  • Som de andre nye modellene fra Hyundai-konsernet skal den kunne hurtiglade fra 10 til 80 prosent på 18 minutter ved en 350 kW-lader. Bilen støtter lading på både 400V og 800V-infrastruktur.

STIKKER UT: Hyundai sparer ikke på de store ordene i reklamekampanjene på Ioniq 6, her fra en veggreklame i sentrum av London.

Interiørmessig kommer bilen med noen artige finesser:

Lysstyrken i kupéen endres etter hastigheten, og Hyundai lover et system hvor man enkelt kan endre styring, motorstyrkemodus, akselerasjonssensitivitet og kjøremodus individuelt.

Bilen får også et lydsystem som endrer volum etter kjørestatus.

SPEIL, SPEIL PÅ SIDEN DER: Kameraspeil kommer som tilvalg.
TYNNE SETER: Setene er 30 prosent tynnere enn tradisjonelle bilseter for å gi maks plass i kupeen, og kan vippes langt tilbake for en cowboystrekk under ladepausen.
BARN AV REGNBUEN: Hyundai lokker med valg mellom 64 farger for å skape optimal stemningsbelysning, i tillegg finnes seks forhåndsdefinerte temaer. Lysstyrken endres etter hastigheten.