FRANSK-NORSK: Denne produksjonsklare elektriske campingbilen er laget i Norge med Citroén som basis.

Nytt norsk konsept:

Helelektrisk campingbil som faktisk kan brukes

Det kryr av idéer rundt utslippsfrie campingbiler, men de fleste forblir fantasier. Her er en norskbygget modell som fungerer.

Publisert Sist oppdatert

Den ferske produsenten Raido Campers har allerede satt i gang serieproduksjon av en helelektrisk bobil, bygd på et godt utprøvd chassis vi finner igjen hos nyttekjøretøyene til Stellantis (Citroën, Peugeot, Opel med flere).

Også batteripakken på 75 kWt med en antatt rekkevidde på 330 kilometer kjenner vi fra før. Motor testet disse i vår store kassevogntest tidligere i sommer.

Vintercamping

Produsenten har hatt som ambisjon å bygge verdens første serieproduserte elektriske bobil. Innredningen er laget i arktisk bjørk, og den skal egne seg like godt til vintercamping som til sommerbruk.

Blant annet har modellen 32 millimeter med armaflex isolering og en liten dieselvarmer montert.

Sengen kan enkelt gjøres om til en sofa og med det oppfellbare bordet på frontveggen, får man et fint oppholdsrom i bilen.

Store forhandlere

Produsenten melder at flere forhandlere har meldt sin interesse for modellen. Blant annet er det inngått avtale med Ferda, som er den største aktøren innenfor caravan og fritid, i Norge.

  • Bilen vil vises på Caravanmessen 2021 på Lillestrøm 16. til 19. september.