KREFTER NOK: Motoreffekt på 1022 hester skal få fart på Model S og X igjen.
KREFTER NOK: Motoreffekt på 1022 hester skal få fart på Model S og X igjen.

Plaid leveres i desember:

Åpner for bestilling av Teslas monsterutgave

Kombinasjonen av 600 km rekkevidde, toppfart på 322 km/t og 0-100 på 2,1 sekunder. Det håper Tesla skal vekke Model S-interessen til live igjen. Nå er det åpnet for bestilling av Plaid.

Publisert Sist oppdatert

Prisen er stiv, men kreftene også enorme når Tesla slipper sin største oppgradering av Model S og Model X – med leveringsstart i desember.

3-motorsutgaven av Model S Plaid er nå presentert med en prislapp på 1.211.232 kroner, inkludert leveringskostnader. Tilsvarende for Model X er 1.240.232 kroner.

Bilene kommer senere også i 2-motorsutgave, Dual Motor – som vil være noe tregere ut av krysset, men ha litt drøyere rekkevidde.

Begge toppmodellene som nå lanseres har maks motoreffekt på 1020 hester.

Dabbet av

Model S var den store gjennombruddsmodellen for Tesla, men de senere årene har produksjon (og salg) dabbet av – i påvente av Plaid.

På Teslas nettside blir det opplyst at levering starter i desember, mens det i en pressemelding fra Tesla Norge blir anslått november/desember.

Model X-utgaven kommer med rekkevidde på 528 km og den skal gjøre sprinten på 2,6 sekunder.

Nytt ratt

Plaid-modellene er i samme eksteriør som vi kjenner, men interiøret er nytt – og både drivlinje, termiske systemer, elektronikk og chassis er betydelig oppgradert. Bilens vekt er noe redusert fra tidligere, opplyser Tesla, men detaljene er ikke opplyst.

Plaid kommer med det samme halve rattet som Toyota og Lexus har vist frem. Du kan lese vår test av dette rattet her: